Kako blefaroplastika može da podmladi svaku damu?

Kada se koža lica toliko opusti da kozmetički preparati ne pomažu, mora se pribeći hirurškim intervencijama. Nekad se to radi samo iz estetskih razloga, ali postoje slučajevi kada rešenje problema predstavlja i put ka boljem zdravlju.

Jedna takva intervencija je blefaroplastika putem koje se otklanja višak kože, vrši se zatezanje kapaka i dobija se znatno otvorenije oko pa vid nije ugrožen a lice je podmlađeno.

Šta podrazumeva ovakva operacija kapaka?

Ova intervencija iako spada u hirurške nije previše invazivna, kratko traje, oporavak je brz i može se izvoditi i na gornjim i na donjim kapcima.

Blefaroplastika kod gornjih kapaka se izvodi u lokalnoj anesteziji i za jedno oko traje oko 45 min. Rezom u pregibu kapka se otklanja višak masnoće i kože a istovremeno se obavlja podizanje kapaka i njihovo zatezanje. Pacijent odmah ide kući, nakon 7 dana konci se skidaju, a potpuni rezultati se vide nakon mesec dana.

Operacija donjih kapaka je nešto složenija i traje oko 2 sata u opštoj anesteziji. Na ovaj način je moguće ne samo zatezanje kapaka i otklanjanje bora već i otklanjanje masnih jastučića koji čine podočnjake izražajnima. Oporavak je sličan kao i kod intervencije na gornjim kapcima – kontorole nakon 7 dana a najbolji rezultat se vide nakon mesec dana.

Više o operaciji kapaka možete pročitati na https://www.okuloplast.rs/page/operacija-ocnih-kapaka/.

Zašto se blefaroplastika naziva i metodom podmlađivanja kapaka?

Zato što su upravo takvi idealni rezultati ove intervencije. Koža ove regije se zateže i podiže pa se dobija mladalački izgled lica. Blefaroplastikom možete ukloniti i asimetričnosti očnih kapaka pa se zato i mlade osobe vrlo često odlučuju na ovaj vid ulepšavanja.

Na početku smo pomenuli da se na ovaj način rešava i zdravstveni problem koji nastaje kada višak kože gornjeg kapka zatvara oko. Tako se sužava vidno polje i kvari se vid na tom oku. Ovo je čest slučaj kod starijih osoba pa se kroz podizanje kapaka može sprečiti kasnija potreba za nošenjem naočare za vid.

Šta je još bitno naglasiti?

Zatezanje kapaka ne nosi velike bolove tokom oporavka, ali su moguće manje neugodnosti:

  • Modrice i podlivi
  • Blag bol koji prolazi uz analgetike
  • Svrab na rezu
  • Osetljivost na prašinu i jaku svetlost…

Na sve ovo morate biti spremni i zato vam je potreban stručan medicinski tim koji će da vas uputi koje su promene moguće. Jako je bitno tačno proceniti koju količinu kože treba odstraniti i kako pravilno operisati u području mišića lica u toj regiji. Zato je mnogo bolje ponoviti operaciju za bolje rezultate nego očekivati „čudo“ jednom intervencijom.

Od vas se traži disciplinovano ponašanje tokom perioda oporavka, a nakon tog perioda vodite potpuno normalan život srećniji jer imate lepši izgled kože oko očiju.

Jednom dobro urađena operacija kapaka može da donese trajno rešenje ovog problema. Kada je medicina već tako napredovala nema potrebe da bilo ko mora da zrele godine prolazi nezadovoljan svojim izgledom. Smatra se da je negovana žena, ona koja brine o sebi – lepa žena,pa su iz tog razloga mnoge dame pobornici ove metode za otklanjanje nesavršenosti. Blefaroplastika je odličan način da se dobije lepši izgled očiju a time i lica, nosi minimalne rizike i odlične prognoze za potpun oporavak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *