Kada se najčešće koriste prisluškivači

Prisluškivači mogu da se koriste u različitim situacijama i iz godine u godinu se sve više koriste. Razloga za to i te kako ima. Neki su naravno opravdani, dok su neki manje opravdani, ali naravno da postoje i oni razlozi za korišćenje prisluškivača, koji apsolutno nisu opravdani. Međtuim, kako je vrlo teško kontrolisati tu oblast, onda se prisluškivači i te kako neograničeno koriste. Ipak, postoji nekoliko situacija, koje su tipične kada su prisluškivači u pitanju, a reč je o sledećim:

Službe bezbednosti ih koriste

Naravno, potpuno je jasno da službe bezbednosti koriste prisluškivače u skladu sa zakonskim odredbama. Naravno da je u nekim situacijama to opravdano i da postoje jasni razlozi zbog kojih se to radi. Dakle, koriste se kako bi se pratile neke sumnjive osobe, kriminalci, kako bi se razotkrile njihove kriminalne aktivnosti i slično. Međtuim, kao što je već rečeno retko kada šira javnost sazna da su u tim akcijama korišćeni i prisluškivači.

Koriste ih oni koji žele da prisluškuju partnera

Ukoliko ste u potrazi za prisluškivačima, a razlog je taj što želite da prisluškujete vašeg partnera, zato što želite da saznate gde se kreće, sa kim, šta radi i slično, onda treba da znate da niste jedini. Veliki broj ljudi koriste prisluškivače kako bi upravo prisluškivao svog ljubavnog partnera. Ako zanemarimo službe koje koriste prisluškivače, može se reći da su prisluškivači najviše popularni upravo među parovima. Zašto ih koriste? To je već sada malo komplikovanije pitanje. Kada se javi određena sumnja u vezama, partneri to često žele da provere na jedan malo drugačiji način. Najčešće je to sumnja da partner vara. Izbegavaju razgovor sa partnerom, već žele da se svojim očima, u ovom slučaju ušima uvere da li je sve u redu. Naravno, niko ne garantuje da ukoliko bi vaš partner saznao da ste ga prisluškivali, da se ne bi naljutio. Obično oni koji koriste prisluškivače u većini slučajeva nikada i ne priznaju, kada se uvere da je sve u redu. U drugom slučaju već nije ni važno da li su koristili prisluškivače, jer su otkrili nešto sasvim drugo. Tako da je upravo sumnja ta koja dovodi do toga da se neko odluči u ovom slučaju da koristi prisluškivače.

Prisluškuju se radnici

U velikom broju slučajeva i šefovi vole da koriste prisluškivače. Prisluškivači se vrlo jednostavno koriste, lako se „montiraju“, a mnogo toga mogu da „kažu“ i baš zbog toga ih mnogi obožavaju. I baš zbog toga se koriste i u mnogim firmama. Gazde, šefovi i poslodavci jednostavno žele da budu sigurni u svoje radnike. Oni će pokušati da uz pomoć prisluškivača saznaju kako se radnici ponašaju. Radnici generalno nikada ne mogu ni znati da li u prostoriji ili objektu u kojem rade postoje prisluškivače, s obzirom da se oni i te kako mogu sakriti. Naravno, neki poslodavci mogu upozoriti svoje radnike na to da postoje prisluškivači, zato što oni nekada mogu postojati iz čiste bezbednosti, međutim, u većini slučajeva poslodavci se odlučuju da ipak ne kažu radnicima da u prostorijama postoje prisluškivači.

Još zanimljivosti iz sveta tehnike možete pročitati ovde.

2 thoughts on “Kada se najčešće koriste prisluškivači

  1. Spijunska oprema je danas postala dostupna svima u vidu prisluskivaca, postoji veliki broj uređaja za spijuniranje po veoma pristupačnim cenama. Danas je veoma bitno imati informacije u pravom trenutku. Zahvaljujući spijunskoj opremi danas je i to moguće. Prosto nema čoveka kome u nekom trenutku neće zatrebati nešto od spijunske opreme. Razvoj tehnologije doveo je do toga da danas za malo novca možete kupiti nešto što ste ranije gledali na filmovima tj. naučna fantastika je postala stvarnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *