Za šta sve možete koristiti rančeve za vrtić

Postoji toliko prednosti i primena jednog najobičnijeg ranca za malu decu da prosto nećete znati kako ste mogli da funkcionišete ranije zbog njega. Evo i koje su to prednosti: 

Kao kutiju za ručak i torbu sa pelenama

Kada je dete u vrtiću ili jaslicama, njegov ranac možete da koristiti kao kutiju za ručak ili torbu sa pelenama: kada ste u parku, možete ranac pričvrstiti na kolica. U istom tom rancu možete poneti presvlaku za dete, pelene, gerickalice, vodu i igračke za parkić. Nije loša ideja ni da svoje stvari, novčanik, telefon i ostale neophodne sitnice spakujete u taj isti rančić kako ne biste nosili dve torbe. Ovako će ranac  uvek biti uz vaša leđa, a vi ne morate da brinute da će vaše stvari nestati sa klupe u parku. Takođe, poznato je kako su mala deca nepredvidiva i koliko je potrebno da jurcate za njima i naravno da će vam biti lakše ukoliko imate samo jednu, a ne dve torbe. 


Kao ranac za igračke i odaganje u stanu

Kada dete preraste ranac za vrtić, a to se obično desi prilikom polaska u školu, u ranac koji viđe ne nosite svakodnevno možete staviti neke knjige, četkice za likovno, itd. Rančevi za vrtić mogu da vam posluže i za odlaganje igračaka: lep rančić u obliku dinosaurusa, može da bude efektan organizator za prikupljanje dečijih igračaka. 

 

Rančevi za vrtić mogu da posluže i kao putni rančevi

Kao savršen je pratilac za decu na izletištima, kampovanju, planinarenju mogu poslužiti rančevi za vrtić. Ovi rančevi su uglavnom pogodni za malu djecu od 70 do 110 cm (starosti od oko 2 do 7 godina), ali i za njihove majke (zbog mogućnosti podešavanja naramenica), a postoje i modeli i za dečake i za devojčice, kao i oni koji su univcerzalni. Prvi izbor je naravno da se koriste kao rančevi u vrtiću, predškolskom ili jaslicama Majke mogu ovaj ranac koristiti na putu za nošenje pelena, mogu u ranac staviti nešto za decu, poput šolje za vodu, igračke i drugih neophodnih dodataka koji su im potrebni da budu pri ruci tokom puta. Rančevi za vrtić jesu manjih dimenzija, ali su ipak dovoljno veliki da u njih stane sve ono što deci i roditeljima treba za put. Ako putujete, možete da stavite u ranac i neke svoje flaše sa vodom, grickalice, igračke itd.

 

Ostale karakteristike rančeva za vrtić

Jedna od zgodnih karakteristika, a koje mnogi roditelji nisu ni svesni da rančevi za vrtić njiohove dece ima jeste sigurnosni povodac za ranac koji se može ukloniti. U pitanju je kaiš čiji se jedan kraj možete pričvrstiti za ranac, drugi kraj trake se može  vezati za vašu ruku (ili pričvršćen za telo) kako biste sprečili da se vaše dete izgubi kada ste napolju, u supermarketu ili generalno u prostorima gde su veće gužve. Kada beba hoda, ovaj povodac sprečava da dete padne. Osim toga, ovi rančevi mogu da se koriste i kao igračke, a mogu biti i odličan poklon za decu, za rođendan ili neku drugu priliku. 

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *