PVC stolarija – odabir za moderno i ekonomično renoviranje – nova ili polovna?

U svojoj kući, vikendici, kancelarijskom prostoru ili stanu imate dotrajalu drvenu stolariju koju želite zameniti sa najprikladnijim proizvodima.

Na raspolaganju kao univerzalno rešenje mogu biti PVC elementi koji su izuzetno moderni i pružaju komfor. PVC stolarija ponekad može dati sasvim neki novi stil enterijeru. U širokom asortimanu PVC proizvoda možete odabrati nove ili polovne elemente, a koji su za vas prikladniji na vama je da zaključite.

PVC stolarija i osnovne karakteristike

PVC stolarija svojim vlasnicima uveliko pruža komfor zbog svojih karakteristika izolacije bez obzira na godišnje doba. Iako naizgled PVC stolarija nalikuje jedna na drugu, postoje značajne razlike u kvalitetu i konfiguraciji, ne samo po boji već i po pouzdanosti i dugotrajnosti. Prozori i PVC vrata stvaraju zdravu atmosferu u domu jer imaju osnovnu karakteristiku da obezbede maximalnu zaštitu od prašine koja dolazi od spolja, strujanja vazduha i buke. PVC stolarija napravljena je od pouzdanih materijala koji mogu da trpe promene temperature, slučajno rasipanje ulja ili kiseline što je čini veoma otpornom. Ova plastična stolarija uglavnom ima životni vek oko 60 godina uz dobro održavanje, međutim, pojedini elementi poput ručki i šarki sigurno će za to vreme zahtevati korekciju – zamene i popravke. 

Kupovina nove PVC stolarije

Postavka sasvim nove PVC stolarije od pouzdanih proizvođača može vas na duži period rešiti problema koji se tiču sitnih popravki. Trošak će zavisiti od toga koliko staklenih jedinica birate, od veličine i dodatnih pogodnosti. Ukoliko je vaš stambeni prostor izložen velikoj buci i nalazi se na primer u blizini gradilišta ili železnice, onda je preporučljivo da kupite prozore sa poboljšanim staklom. Ispravno odabrana nova PVC stolarija može vas spasiti mnogih problema koji bi u budućnosti mogli nastati. Uz adekvatno instaliranje vrata i prozora, kao i pomoćnih PVC elemenata poput komarnika, moguće je garantovati maximalni životni vek. 

Kupovina polovne PVC stolarije 

Dobra PVC stolarija može biti i polovna davajući na dug period željene rezultate. No, prilikom kupovine polovnih PVC elemenata potrebno je obratiti znatno više pažnje kako bi dom mogao biti ugodan. Kupiti polovnu PVC stolariju idealno je rešenje ukoliko ne planirate ulagati veću sumu novca a želite ipak dobiti kvalitet. Uzimajući u obzir tačne mere za instalaciju stolarije i mnoštvo nijansi možete izbeći grube greške koje će vas koštati uzaludno bačenog novca. Ponekad, moguće je kupiti znatno kvalitetniji polovni PVC prozor, sa odličnom staklenom jedinicom za manje novca, od novog PVC prozora koji sa svojim zastakljenjem neće biti dovoljan u sprečavanju buke. Treba istražiti sve moguće opcije prilikom odabira PVC stolarije i nikako ne isključivati mogućnost kupovine polovnih elemenata. Znatno jeftinija, polovna PVC stolarija ukoliko je bila dobro održavana i ima fantastične okove, a nema značajne kvarove, zaglavljivanja, ogrebotine koje bi umanjile na lepoti enterijera – može verno služiti.

Održavanje PVC stolarije 

Mnogi uređaji i mašine zahtevaju rutinsko održavanje, pa tako i PVC stolarija. Ukoliko je vaš odnos prema čišćenju stolarije nemaran, onda je u potpunosti svejedno hoćete li postaviti polovnu ili sasvim novu stolariju jer će svakako za nekoliko godina bez odgovarajućeg održavanja pre svega gumenih zaptivaka i okova, doći do propustljivosti vetra i vlage, raznih pukotina i postepenog propadanja profila. 

 

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *