Izaberite pravi tretman nakon zimskih dana

Bliži se leto, a sa njim i vreli sunčani dani koji nas teraju da otkrivamo delove tela koje smo preko godine sigurno zapostavili. Preko zime, obično ne obraćamo pažnju na naš izgled jer znamo da će svaki deo tela biti prekriven slojevima i slojevima odeće. Međutim, sa prvim suncem, sve nas uznemiri činjenica da je potrebno povratiti onaj savršen letnji izgled tena, zategnutosti i sjajne kose.

S prolećem, kozmetički saloni postaju puni mušterija, koje dolaze kako bi se oporavile nakon dugih mesečnih zapostavljanja sebe ali i relaksirale nakon dugih zimskih dana. Obično se podvrgavaju klasičnim tretmanima koji skoro svaki kozmetički salon ima u ponudi.

Frizerske usluge

Žene čini se sve više pažnje daju svojoj kosi i njenom izgledu, kako zbog estetike tako i zdravlja kose. Iz tog razloga, podvrgavaju se često tretmanima koji mogu uništiti njen izgled, a zatim i trtetmanima koji će joj pomoći da povrati svoj sjaj i hidriranost. Danas u kozmetičkim salonima postoji veliki broj tretmana kojima se kosa može trajni ispravljati, uvijati, farbati itd. Pored klasičnih tretmana kao što su šišanje, feniranje i farbanje, devojke sve više odlaze na tretmane kao što su šatiranje, keratinsko ispravljanje, ali i tretmani koji služe za trajniji oporavka kose kao što su olaplex, botox, i drugi razni tretmani pod raznim nazivima. Koliko je sve ovo efikasno najbolje je pitati svog frizera ili ukoliko poznajete osobu koja se ovakvim tretmanima podvrgavala.

Tretmani tela

Kozmetički saloni nude raznorazne tretmane tela koji će telo oblikovati, zategnuti, po potrebi opuštati. Pa u svrhu opuštanja, brojni kozmetički saloni nude razne tehnike masaža, koji vam mogu pomoći da se posle napornog ili stresnog dana opustite u prijatnom ambijentu salona uz profesionalnu masažu terapeuta. Svaka masaža u ponudi koristi različite vrste tehnike ili instrumenata, koje imaju potpuno isti cilj, osloboditi vas od napetosti. Međutim ,danas se u kozmetičkim salonima sve više nude masaže za žene, koje će pomoći da njihovo telo i figura izgledaju savršeno do leta. To su masaža oklagijama i ručna anticelulit masaža. I jedna i druga do sada su pokazale veliku efikasnost u borbi sa celulitom i viškom kilograma ali u praktikovanju sa zdravom ishranom i fizičkim aktivnostima. Mnogi kozmetički saloni nude i ostale tretmane tela, koji pomažu mršavljenju kao što su to ultrazvučna kavitacija, kriplipoliza, mezoterapija, lipoliza, lpg tretman i ostali. U zavisnosti od područja koje se tretira, viška kilograma i celulita, eksperti koji ove tretmane obavljaju mogu vas posavetovati koje je najbolji za vas.

U tretmane tela spadaju i klasični kao što su hidratacija, pilinzi, limfna drenaža, ali i oni invazivni kao što je hiruško otklanjanje viška kilograma poznatije kao liposukcija ili popunjavanje oblina, ondnosno ugradnja implanta. Ovakve tretmane nude kozmetički saloni koji među zaposlenima imaju visoko obrazovana stručna lica, odnosno jedina proverena koja se mogu upustiti u tretiranje vašeg tela na ovaj način.

Svakako nezaobilazni tretman pred vrele letnje dane i priprema za njih jeste solarijum, dok neki kozmetički saloni nude i prirodnije tretmane za potamnjivanje tena, kao što je air brush, odnosno prskanje tela biljnim bojama, koje će učiniti vaš ten tamnijim i prirodnim. Jedina mana air brush tretman jeste njegova kratkotrajnost, pa se iz tog razloga koristi u određenim situacijama kao što su svadba, matura, svečana večera i slično.

Manikir i pedikir

Ono što sigurno svaki kozmetički salon nudi jesu manikir i pedikir, koji su danas postali nezaobilazni tretmani u ženskoj populaciji. Primetićete da danas svaka dama ima sređene nokte na rukama, a tokom leta i na nogama, bilo da su to klasična crvena, pink boja ili french. Razlika je samo u obliku i dužni vaših noktiju. U pedikir pored klasičnog, danas se ubrajaju i medicinski pedkir koji se koristi kod zahtevnijih problema, uraslih noktiju, jako zadebljale kože i žuljeva. Isto tako, sve više, kozmetički saloni stavljaju u upotrebu fish spa odnosno pedikir ili manikir uz pomoć posebnih vrsta ribica Gara rufa.

Tretmani lica

Pored nabrojanih, kozmetički saloni nude i tretmane lica. U tretmane lica ubrajaju se čišćenje, pilinzi, hidratacija, anti age tretmani, korekcija akni, otklanjanje pigmentacija i fleka, ali i sve više trajna šminka obrva i usana, nadogradnja trepavica. Svakako, preporuka je da sa odlukom odlaska na tretman lica, doneste i pravu odluku u izboru kozmetičkog salona i sturčnjaka kome ćete svoje lice dati na poverenje. Kao i kod tretmana tela, postoje i invazivni tretmani lica, odnosno oni koji se izvode hiruškim putem i zahtevaju visoko obrazovana lica, a to su liposukcije, povećavanje usana, zatezanje lica i kapaka, ugradnja implanta itd.

Za koji god tretam na da se odlučite, prethodno budite sigurne da ste odabrale pravi kozmetički salon i sigurne ruke, kako bi se na kraju osećale sigurne, lepe, osvežene i podmlađene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *