Kako smršati pred letovanje?

Najtoplije godišnje doba je u toku. Godišnji odmori su već uveliko u toku i vreme je za pakovanje kofera i odlazak na letovanje. Uživanje u kupanju i sunčanju na plažama nikada ne može biti potpuno ukoliko niste zadovoljni sopstvenim izgledom.

Nezadovoljstvo sopstvenim izgledom ne dozvoljava nam da se u potpunosti opustimo. Stoga, bez obzira koliko još vremena imate pre odlaska na letovanje, vreme je da reagujete i pokušate se koliko-toliko pobrinuti za sopstvenu kilažu. U nastavku teksta nudimo Vam nekoliko „kako smršati“ trikova koji bi ukoliko ih se pridržavate morali dati rezultate. Rezultati će svakako zavisiti ne samo od Vašeg metabolizma već i vremena koje Vam je preostalo.

Večito pitanje – Kako smršati u nogama

Spektar fizičkih aktivnosti kojima se neka osoba može baviti kako bi smršala u nogama je izuzetno širok. Svaka fizička aktivnost je dobrodošla. Stoga, izaberite sport odnosno aktivnost koju najviše volite i bavite se njome intenzivnije nego do sada. Možete trčati, plivati, igrati bilo koji sport sa loptom, ići na fitnes, aerobik, pa čak i plesati neki od plesova (recimo danas veoma popularnu salsu). Trenirajte i budite aktivni toliko vremena i sa tolikim intenzitetom koliko kilograma želite da izgubite. Svakako da možete kombinovati više aktivnosti. Fizička aktivnost nije samo dobar odgovor na pitanje kako smršati u nogama već i kako zategnuti svoje telo, ali i biti zdraviji.

Regulacija ishrane jedan je od najefikasnijih, ali i najzdravijih načina mršavljenja

Na pitanje kako smršati, često dobijamo odgovore o različitim dijetama koje nam u samo nekoliko dana omogućavaju da izgubimo neočekivani broj kilograma. Međutim, takve dijete pored dobrih rezultata u smislu mršavljena često sa sobom nose i mnoge zdravstvene probleme koji ne postaju vidljivi odmah, već nakon nekoliko godina. Ishrana se može regulisati i bez različitih izgladnjivanja i strogih dijeta.

Raznovrsnost ishrane veoma je važna za normalno fukncionisanje čovekovog organizma. Preporučljivo je da svaki obrok u sebi sadrži izvore proteina, masti i ugljenih hidrata. Namirnice koje u sebi sadrže proteine jesu mesne namirnice,jaja, kao i riba i druge vrste morske hrane. Jagnjetina, svinjetina, govedina, piletina – sve ove mesne namirnice bogate su proteinima. Osim što sadrže proteine, jaja su takođe odličan izvor omega-3 masnih kiselina. Pastrmka, škampi, losos takođe sadrže proteine.

Različita ulja poput kokosovog, maslinovog, avokadovog odlični su izvori masti, baš kao i maslac. Budite pažljivi i maslac nikada ne menjajte margarinom.

Kada je reč o ugljenim hidratima, njih treba unositi, ali ne u prevelikim količinama. Stoga se za regulaciju ishrane čiji je krajnji cilj gubljenje viška kilograma preporučuje povrće koje sadrži manje količine ugljenih hidrata. Takvo povrće je zeleno povrće poput brokolija, spanaća, kupusa, krastavca, karfiola, kelja, zelene salate…

Nemojte se opterećivati brzinom gubljenja kilograma na uštrb zdravlja, već ishranu regulišite na zdrav način.  Rezultati će veoma brzo biti vidljivi uz malo fizičke aktivnosti.

Fizička aktivnost kao neizostavan deo odgovora na pitanje „kako smršati“

U današnje vreme postoji veliki broj izmišljenih preparata, tableta i čajeva za mršavljenje. Njihovi proizvođači obično garantuju dobre rezultate, ali u uputstvima za njihovu upotrebu naglašavaju da je uz njihovu upotrebu potrebno i biti fizički aktivan. Nećemo ulaziti u to koliko su ovakvi proizvodi korisni, samo ćemo naglasiti važnost fizike aktivnosti u procesu gubljenja kilograma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *