Šta treba da znate pre no što se odlučite za silikone u grudima?

Ženama je važan izgled, a posebno skladnost i simetričnost tela, koja je često narušena nekim nerazvijenim i nesimetričnim delovima. Danas je korekcijom moguće sve ispraviti pa nerazvijeno učiniti bujnim, asimetrično dovesti do simetričnog, a nesavršeno učiniti savršenim. Hirurgija je rešenje problema koji su za žene u prošlom veku bili nerešivi. Danas sve više žena pribegava hiruškim estetskim intervencijama, posebno kada je reč o dojkama. Ukoliko su dojke nerazvijene,  asimetrične ili su se opustile nakon perioda dojenja,  nema žene koja neće poželeti da se ovih problema reši, to je razlog što većina odlazi kod estetskog hirurga i traže silikone u grudima.

Silikoni u grudima – korak do savršenstva

Kako bi se izborile sa gubitkom samopouzdanja nastalim usled nesrazmere i nesklada u izgledu, žene se odlučuju za silikone u grudima. Specijalnim silikonskim grudnim umecima izvodi se uvećanje grudi. Pacijentkinja i estetski hirurg zajedno treba da odluče o veliičini silikonskog umetka i obliku, a rezultat treba da budu normalne grudi, neupadljivog oblika. Bitno je da su grudi meke na dodir i da silikoni u grudima ne mogu da se osete spolja. Grudi zadržavaju zategnutost i imaju pokretljivost dobro razvijenih grudi. 

Silikonski umetak ne sprečava da grudi padnu, pa ako žena ima i taj problem, hirurg će onda sigurno predložiti da se uradi i podizanje grudi. Silikonski implatanti nemaju rok trajanja, medjutim, usled gravitacije se nakon desetak godina dešava da grudi padnu, pa je tada neophodno da se zamene  silikoni u grudima kako bi se očuvao prvobitno postignuti efekat. Nije ovo jedina situacija u kojoj je neophodno zameniti implatante, ukoliko se žena naglo ugoji ili smrša, promeni izgled nakon trudnoće i dojenja, preporučuje se nova operacija.

Kako se pripremiti za uvećanje grudi?

Pre operacije uvećanja grudi potrebno je da lekari provere zdravstveno stanje pacijentkinje i obično se ta provera radi u sklopu klinike gde se radi i hirurška intervencija, a priprema obuhvata kompletnu krvnu sliku, biohemijsku analizu sa faktorima koagulacije, krvnu grupu i Rh faktor.  Internista obavezno pred operaciju radi internističko-kardiološki pregled i EKG. Rendgenski snimak pluća i izveštaj nakon njega uradiće radiolog, a anesteziolog klinički pregled. Obavezno se radi ultrazvučni pregled grudi i mamografija. U pripremu operacije ugradnje silikona u grudi uključen je tim lekara koji pripremaju pacijentkinju i prate njeno stanje tokom operacije, ali ako je potrebno i posle operacije.

Pušačima se savetuje da nekoliko dana pre operacije ostave pušenje zato što ono štetno utiče na cirkulaciju, prokrvljenost i proces zarastanja rane, pa usled toga i oporavak duže traje. Da ne bi došlo do pojačanog krvarenja, pre operacije se isključuju aspirin i lekovi na bazi ibuprofena, ali se uključuju antikoagulansi koji treba da spreče stvaranje krvih ugrušaka. Hirureg će Vam reći da 6-8 sati pre operacije treba da prestanete da unosite hranu i piće. Takodje, nekoliko sati pre operacije ne treba da mažete mleko za telo, sa noktiju treba da poskidate lak ili gel, kao i kompletnu šminku sa lica, ali i nakit, pa i pirsinge ukoliko ih imate. Sa Vama na kliniku nosite lična dokumenta sa slikom, lekove ukoliko imate hroničnu terapiju i pribor za ličnu higijenu.Ukoliko ste slušali savete hirurga i pripremili se po njegovim uputstvima ostaje samo operacija kao korak do željenog izgleda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *