Šlep službe:  Kako znati kada je vreme za vuču 

Niko ne želi da mu se auto pokvari na putu. Međutim, većina ljudi će se u nekom ili drugom trenutku naći u ovoj situaciji i biće u dilemi da li im je potrebna šlep služba.

Kada nazvati šlep službe?

Mnogo je situacija kvarova u kojima vam neće trebati pomoć šlep službe. Na primer, takva situacija bi bila ako vi ili neko sa kim putujete zna dovoljno o ​​automobilima i imate pri ruci prave alate da problem rešite i sam.

Ali postoje i mnoge situacije u kojima ćete morati tražiti pomoć šlep službe. Evo koje su to situacije: 

 

1. Vaše vozilo se ne pokreće

Ako ste već učinili sve što je u vašoj moći i sigurno znate da vaš automobil jednostavno ne može da se pokrene, možda je vreme da pozovete šlep službu koja će vam ukazati pomoć.

Ponekad razlog za ugašen automobil može biti ispražnjen akumulator i sve što vam je potrebno je blago napajanje. Međutim, kada je u pitanju nešto veće od akumulatora, bilo bi dobro da kamion šlep službe bude već tamo i da vas odvede do mehaničara.

 

2. Kada ostanete bez goriva

Benzina može da ponestane bilo kome. Iako ćete biti u iskušenju da pešačite do benzinske pumpe, ostavljanje automobila pokraj puta bez nadzora nije baš dobra ideja.

Ovo je posebno tačno ako se nalazite u opasnom području ili na velikoj udaljenosti od najbliže benzinske pumpe. Dakle, umesto da rizikujete, samo pozovite šlep službu koja će vas odvući do najbliže benzinske stanice.

 

3. Iscepana guma

Iako mnogi znaju kako da zamene iscepanu gumu, to nije uvek moguće da izvedete sami. Napukla guma možda jeste banalniji kvar, ali predstavlja jedan od korektnih razloga da nazovete šlep službu da vam pogne. 

 

4. Nezgoda u automobilu

Nadamo se da nikada nećete imati saobraćajnu nesreću. Međutim, ukoliko se to desi, pustite iskusnu šlep službu da vam pomogne i da vas odvede u servisnu radionicu, kako biste dobili kompletnu procenu štete koju ćete predati dalje svojoj osiguravajućoj kući.

 

Šta raditi dok čekate da šlep služba dođe?

Sama činjenica da se vaše vozilo pokvari na sredini puta zvuči prilično frustrirajuće i zastrašujuće. A činjenica je da ono što sledi može biti još gore ako ne znate kako da postupite. Ako znate šta da radite i kako da budete bezbedni dok čekate šlep službu, bolje ćete proći kroz čitavu situaciju. Evo nekoliko predloga:

Ako je moguće, dovedite automobil do desne ivice puta

Uključite stop svetla

Ostanite u vozilu dok tražite šlep službu koju ćete pozvati

Kontaktirajte porodicu i prijatelje kako bi bili upučeni u dešavanja

Još jedna stvar koju treba imati na umu je da ako bilo ko stane da pomogne, uljudno odbijte (osim ako ne osetite da vam ta osoba zaista nudi pravu pomoć). U nekim slučajevima, nažalost, jednostavno nikada ne znate kada neko izgleda kada želi da pomogne, ali zapravo ta osoba može da predstavlja opasnost za vas, tako da je ponekad bolje biti siguran nego da posle žalite.

 

Pridržavajući se ovih preporuka ostaćete sigurni dok pomoć ne stigne.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *