Saveti kako da odaberete udobnu obuću

Koliko znači imati udobnu obuću vidite tek kada u njoj provodite, odnosno hodate duže vreme. Nesnosni žuljevi su česta pojava, ali to ne znači da svaka obuća može i treba da vam ih napravi. Neko ima mnogo problema sa obućom tako da mu se često stvaraju žuljevi, bilo obuća udobna ili ne. Ipak, na određene stvari ipak treba da obratite pažnju. Takođe, treba imati u vidu da je svaki model, kao i tip obuće drugačiji i da drugačije treba da mu pristupite.

Patike moraju da budu najudobnije što imate u cipelaru

Patike su tu kada ne želimo da razmišljamo da li će nas boleti noge, kada želimo da se opustimo, trčimo, mnogo hodamo, penjemo se, vozimo biciklu. Patike su tu da odmorimo naše noge od napornog dana. Zato, patike moraju da budu najudobnije što imate u vašem vlasništvu. Ženske patike moraju da budu lagane. Patike moraju da imaju kvalitetan đon, koji vremenom ne upada i haba se. One moraju da budu stabilne i da se njihov đon ne kliza. Naravno, ni u kom slučaju ne smete da kupite male patike u kojima će se vaša stopala izmučiti.

Sandale ne smeju da stežu

Udobrnost kod patika je i te kako lako pronaći, ali kod sandala je to malo teže. Koliko god neke sandale izgledale udobno i savršeno, možda im udobnost neće biti jača strana. Zato, morate dobro da isprobate i procenite baš svaki model koji vam se svidi. Kaiševi na sandalama su ono što verovatno najviše pravi problem. Ne smete nikako da dozvolite da vas ti kaiševi usecaju i da vam prave, ne samo žuljeve, nego i otvorene rane. To ćete vrlo lako zaključiti i kada prvi put budete probali sandalu. Kaiš treba da stegne da noga ne bi ispadala, ali nikako ne sme previše da stegne. Koliko god lepe bile sandale, ukoliko vas budu previše žuljale ubrzo ćete ih zamrzeti.

Štikle i udobnost – moguće je

Sandale štikle, zatvorene štikle, čizme na štiklu  – sve je to ono što žene obožavaju i što rado nose, kada god za to imaju priliku i mogućnost. Štikla ni najmanje nije udobna. Odnosno u većini slučajeva nije. Na njima ne možete stajati baš ceo dan i u njima ne možete hodati mnogo, trčati ukoliko se za to ukaže potreba i slično. Zato, one uskraćuju mnogo mogućnosti, ali vam zato verovatno daju na samopouzdanju. I zato ih sve žene i te kako vole. Jedinstven savet za odabir udobnih štikli ne postoji. Ipak, treba da imate sledeće stvari u vidu. Pad ne sme da bude preteran. Ukoliko ne postoji blaga platforma na dodnjem delu ispod prstiju, onda znajte da nećete dugo izdržati u štiklama. Ukoliko postoji to će ublažiti pad i biće već za nijansu udobnije. Gledajte i da štikla bude što je moguće više stabilnija, a to ujedno znači i deblja. Pretanka štikla znači nestabilnost pri svakom koraku. Takođe, birajte štikle koje će vam biti taman. Nemojte birati nikako manje, ali ni veće. One će se vremenom prilagoditi vašem stopalu, ali isto tako i da vam se vrlo rašire vremenom i postanu velike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *