Saradnja sa roditeljima u privatnim vrtićima

Privatni vrtići se u svakom segmentu svog poslovanja trude da maksimalno sarađuju sa roditeljima mališana. Radnici privatnih vrtića će Vas uvek pitati za mišljenje i uvek će Vas pravovremeno informisati o svemu što se dešava u vrtiću i o tome kako Vaš mališan napreduje. Ove ustanove su specijalizovane za dodatne aktivnosti i za to da posebnu pažnju obrate na svako dete pojedinačno. Svrha ovakvih ustanova je da decu razviju u potpunosti i da ih osposobe za kasnije školovanje. Deca će osećati da se s njima dodatno radi i steći će dobre navike već i pre polaska u osnovnu školu.

Roditelji su bitan faktor

Vi kao roditelj najviše utičete na razvoj sopstvenog deteta. Vi ste mu uzor i na Vas se ugledaju. Međutim, dolazi period, period polaska u vrtić, kada dete ne može da bude sa Vama po cele dane. Zbog toga je veoma značajno da sa detetom popričate o tome da je stiglo vreme da se delimično osamostali, odnosno, da se ne oslanja na Vas za svaku sitnicu. Treba mu reći da će od sad pa nadalje imati posla sa vaspitačima i ljudima koji rade u privatnom vrtiću. Samostalnost se ne stiče preko noći, i zbog toga ste tu Vi da svom detetu pružate podršku sve vreme. Morate da ih ohrabrite da je vrtić dobra stvar i da će tu naučiti mnogo pametnih stvari, a i da će na ovom mestu steći mnogo novih drugarica i drugara. Pozitivna atmosfera će vladati u vrtiću, samo ukoliko svom detetu pričate najlepše stvari o njemu. Vaspitači su tu da i Vama pomažu, ali i da se posavetuju o tome kako se i šta radi u privatnom vrtiću.

Roditelji usko sarađuju u poslovanju privatnih vrtića

Saradnja sa roditeljima je veoma bitna. Ukoliko je saradnja vaspitača iz privatnog vrtića i roditelja na visokom nivou – razvoj deteta će biti veoma vidan. Roditelj će se baviti svojim detetom kod kuće, a vaspitači su tu da se bave s njima dok roditelj radi. Te dve ili tri ličnosti moraju da se slažu kako bi dete bilo sigurno da je na dobrom mestu kada ga roditelji ostave u vrtiću. Uz sve to, privatni vrtići mnogo cene razmišljanja i savete roditelja i često ih poslušaju kada oni imaju šta da kažu, da se požale i pohvale. Svaki roditelj želi da mu se za novac koji je uplatio – vrati maksimalno u vidu bavljenja vaspitača sa njihovom decom. Zbog toga su i privatni vrtići skuplji, jer omogućavaju detetu bolji i kvalitetniji razvoj. Privatni vrtići su često mnogo veći od državnih i uslovi rada su mnogo bolji. Ulaganja u ove ustanove su znatno veća, dok se u državnim mahom štedi, i ne ulaže se u obnove. Takođe, sigurnost u privatnim vrtićima je na najvišem mogućem nivou. Isto tako – možete da imate poverenje u radnike u privatnim vrtićima. To su ljudi koji su posvećeni svom poslu i rade ga na krajnje profesionalan način. A ono što je bitno istaći je to – da svi zaposleni u privatnim vrtićima gledaju da sve usklade sa zahtevima roditelja, čija su deca upisana u tu ustanovu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *