Osnovne stvari koje treba da znate o burmama?

Koliko god nam govorili da ne treba da se stresiramo kada su lepe stvari u pitanju, nekada nije tako jednostavno ostati pribran i staložen. Posebno kada planirate da napravite prelepu svadbu.

To je prelep povod, možda najlepši ikada, ali vi ste opterećeni detaljima. Međutim, kada vidite da polako možete da rešavate jednu po jednu stavku onda vam bude lakše. Za sve uvek ima vremena i sve ćete stići, samo je potrebno da se dobro organizujete. Elem, kada na red dođu burme, onda treba da znate sledeće, osnovne stvari, koje će vam i te kako značiti prilikom odabira:

 

Zašto se nose burme? 

Da li ste se nekada zapitali zašto se nose burme i koja je njihova simbolika? To je nešto što smo svi mi uglavnom prihvatili i gotovo da ne postoje mladenci koji su odlučili da ne nose burme. Interesanto je to da su burme nastale još pre 4000 godina, ali tada su bile napravljene od nekih prirodnih materijala. Dakle i tada je postojala potreba da se po nečemu prepoznatljivom razlikujemo, odnosno da i na taj simboličan način slavimo ljubav. U najvećem broju kultura, zajednica, nacija i država burme se nose kao znak zajedništva, ljubavi i večnosti. Ono što burma simbolizuje pre svega je večnost. Tačnije, taj krug koji burma zapravo jeste, nema svoj početak, a nema ni kraj, a to je ništa drugo do večnost. Zato burma simbolizuje ljubav koja nikada ne prestaje i koja se nikada ne završava. 

 

Zašto se burma nosi na prstiću do malića? 

Postoji naravno i posebno pravilo zašto se burma nosi na prstu do malića? I u pitanju je vrlo jednostavno objašnjenje, a ujedno i prelepo. Naime, u domalom prstu se nalazi vena koja ide pravo do srca, a naše srce je izvor svih emocija. Kada se neko veže za srce,onda tu ostaje celog života. Tako bi bar trebalo da bude i eto proste i jasne simbolike i objašnjenja.

 

Srebrne ili zlatne burme? 

Kada znate osnovne stvari o burmama, treba ih i kupiti i izabrati one najlepše, one koje će vas celog života podsećati na jednu zajednicu, na jednu osobu, sa kojom ste izabrali da delite sve – i ono dobro i ono loše. Uglavnom se parovima savetuje da kupe zlatne burme, jer je ipak zlato  mekan materijal koji se najčešće koristi u izradi nakita, traje i koji će trajati dugi niz godina. Takođe, vrlo su male šanse da će zlato promeniti svoju vrednost, koje se ne haba, koje se ne „troši“, odnosno koje ne menja svoju boju, niti oblik. Zlato će uvek biti zlato. 

 

Bolje su anatomske burme 

Da – postoje i različiti oblici burmi i treba izabrati onu koja vam najviše odgovara, jer planirate da te burme nosite godinama, odnosno decenijama. Zato se uvek savetuje da se izaberu anatomske burme, koje su zaobljene sa strane, te su jednostavnije za nošenje. Anatomske su u svakom slučaju bolje za muškarce, iz razloga što većina muškaraca do venčanja nije nosila prstenje i onda će im biti potrebno vreme da se malo priviknu na prstenje, a na anatomske burme će se mnogo lakše privići.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *