Naočare za vid i ramovi – kako izabrati

Kada saznate da ipak morate da nosite naočare za vid, prva dilema odmah je jao da li ću naći adekvatan okvir. Jeste li nekada bacilli oko na optičarske radnje? Koliko ste puta prošli pored mnogobrojnih radnji, ali pošto vas nije zanimala roba, u ovom slučaju naočare, niste ni obratili pažnju? E pa, to je slučaj sa većinom ljudi bez obzira koja roba je u pitanju. Naime, mnogi su tek kada im je bio potreban deo za kupatilo shvatili da se radnja sa opremom za kupatila nalazi iza ćoška. Ima i onih koji su prolazili pored radnji koje prodaju hranu za kućne ljubimce, ali nisu obratili pažnju, jer nemaju ljubimca.

E pa. tako je uvek. Dok vam nešto ne zatreba, retko da ćete se slučajno setiti da potražite. Kada su naočare za vid u pitanju, neko bi s pravom mogao da kaže da vam nije ni bilo potrebno do tada da gledate koja stakla imaju u ponudi, koje su cene i da li se mogu menjati ramovi i dizajnirati po specijalno želji. S obzirom na to da danas sve može, samo je potrebno novca i vremena, onda za početak izaberite kvaitet, pa tek sve ostalo.

Optičaske radnje nude različite naočare, posebna stakla, specijalne okvire, daju popuste, samo da bi udovoljile svom kupcu. Ali, iako je vreme tržišne ekonomije na delu, svakako bi trebalo uvek imati na umu da je dioptrija osnova svega. Prava dioptrija uz kvalitetan okvir i dizajn naočara prema vašem obliku lica sigurno će biti dobitna kombinacija

Kako izaći na kraj sa ponudom iz optičarske radnje?

E sada, kada je ustanovljeno da je dioptrija alfa i omga ove priče da nastavimo dalje. Nakon dioptrije potrebno je odabrati kvalitetna stakla. A kada se odlučite za prava stakla, slede ramovi. E tu možete da birate do mile volje. Naravno, nemojte po svaku cenu da izaberete ram za naočare, jer ipak bi trebalo da vam lepo naočare stoje i ujedno da vi budete zadovoljni.

Krenimo redom. Dioptrija odabrana, stakla odabrana, a ramovi? Najvažniji kriterijumi su ispunjeni, sada prelazite na lakši, ali kreativniji deo potražnje. Vaša fizionomija lica trebalo bi da bude u skladu sa naočarima, zato bi trebalo da se prilikom odabira pridržavate glavnih pravila. Naime, širina naočara i vašeg lica trebalo bi da se podudara. One bi trebalo da budu naslonjene na uši i da vam budu komforne. Oblik vaših naočara trebalo bi da odgovara razmaku koji je između nosa i zenica. I poslednje, ali ne i najmanje bitno svakako je da između obraza i okulara bi trebalo da postoji razmak.

Ako se samo osvrnete i malo više obratite pažnju, funkcionalnost je ipak na prvom mestu. Kasnije tek dolazi estetski momenat. S obzirom na sve veću ponudu, danas optičarske radnje mogu da izdvoje ženske od muškim modela ramova za naočare za vid ili da ponude brendiranu robu ili pak ponudu da prilagode i vašim željama i vašem budžetu. Kada se na prvi poged pomisli, moglo bi se reći da odabir rama za naočare jeste zapravo neka velika filozofija, a da to nije tako uverite se i svratite do prve optičarske radnje, pa na licu mesta sprovedite u delo sve navedene savete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *