Krečenje doma – nikad lakše!

Da li živite u domu sa dosadnim belim zidovima, ali mrzite i da pomislite na krečenje? Krečenje je često posao koji mnoge vlasnike kuća plaši. Međutim, to je jedan od najjeftinijih načina da poboljšate izgled svog doma bez previše napora.

Boje za zidove mogu dramatično promeniti raspoloženje i dizajn enterijera vašeg doma. Boja može dati poseban pečat prostoriji ako su na zidovima mrlje smelih boja ili može biti meka pozadina prigušenijeg enterijera. U svakom slučaju, krečenje je jedan od najlakših i najjeftinijih alata u svetu dizajna enterijera. Međutim, postoji nekoliko stvari koje treba da znate pre nego što što krenete da birate boje za zidove i započnete krečenje. Evo stvari koje će vam znatno olakšati posao. Nikad se ne zna, možda ćete zaista uživati u krečenju nakon naših saveta.

Ako naučite kako pravilno krečiti onda i vaši projekti mogu da ispadnu prelepo. Pratite pripremne korake i ne preskačite detalje!

Priprema sobe čini razliku

Poznato je da je nanošenje boje za zidove mnogo lakše kada vam ništa ne stoji na putu. To znači da ispraznite prostoriju ili barem što je više moguće. Ako farbate svoju dnevnu sobu, pomerite velike komade nameštaja u centar i pokrijte ih starim čaršavima ili krpama.

Iako se čini da je brisanje zidova nepotreban korak, to je veoma važan korak. Videli to ili ne, na zidovima se nakuplja prljavština, prašina i ulja sa vaših ruku. Uklanjanje ovih ostataka pre farbanja omogućiće da se boja zalepi za zidove.

Takođe bi trebalo da popunite sve rupe ili pukotine za nokte šlepom, kao i da zalepite susedne zidove, ukrase prozora i poklopce prekidača za svetlo ili utičnice. Koristite krpe, novine ili rolnu papira da prekrijete pod.

Veoma je važno pripremiti prostoriju pre farbanja. Ovo uključuje snimanje celog nameštaja i njegovo pokrivanje i popunjavanje rupa u koje mogu da se uvuku boje za zidove.

Testirajte boje za zidove

Veoma je teško odrediti kako će određena boja izgledati na vašim zidovima i sa vašim osvetljenjem. Ako imate na umu boju, dobra je ideja da kupite uzorak željene boje za zidove.

Ostavite boju da se osuši, posmatrajući njenu nijansu i danju i noću. Ovo će vam dati pravu predstavu o tome kako će boja izgledati na vašim zidovima. Ako niste sigurni u boju, kupite nekoliko uzoraka i uradite isto. Možda ćete biti iznenađeni koje boje zapravo volite, a još više iznenađeni kako ono što ste mislili da vam je omiljena boja na uzorku izgleda dugačije u vašem domu.

Obavezno testirajte uzorke boja pre nego što se kupite boje za zidove, jer kada krenete sa krečenjem povratka više nema.

Dodajte omijenu boju u svoj enterijer!

Jarka boja može biti neodoljiva za neki enterijer. Međutim, ne dozvolite da vas strah od boja natera da izaberete belu, boju šampanjca ili bež samo zato što želite da igrate na sigurno. Isprobavanje nekoliko različitih boja omogućiće vam da stvorite poseban osećaj u prostoriji. Na primer, tamne boje dodaju teksturu i dubinu prostoru. Ovo je posebno tačno ako je soba veoma velika sa visokim plafonima. S druge strane, ako imate malu sobu, kao što je kupatilo za goste bez prirodnog svetla, svetlije boje za zidvoe mogu zaista da otvore prostor i da ga učine mnogo većim. U suštini, nemojte se plašiti boja, eksperimentišite da vidite šta se uklapa u vaš dom i možda ćete se iznenaditi!

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *