Koliko će vas koštati pvc stolarija

Uglavnom se većina onih koji odlučuju da renoviraju stan ili izgradnju kuću odlučuju za ugradnju PVC stolarije. Ovaj tip stolarije se zapravo i najčešće koristi, pre svega zbog svog kvaliteta, savršene izolacije, dizajna, otpornosti na razne vremenske prilike i lakoće održavanja. Ukoliko se i vi nakon dobrog promišljanja odlučite za ugradnju PVC stolarije, onda dobro treba i da promislite koliko će vas to koštati. Pored kvaliteta proizvoda koji kupujete znate da je cena ono što će uticati na vaš izbor. Naravno, pre kupovine morate dobro da se preračunate koliko će vas sve koštati kako biste znali da raspodelite vaš novac.

Cena jednokrilnih prozora

  • od 4000 dinara
  • do 12000 dinara

Ukoliko se odlučili za ovu vrstu pvc stolarije, onda znajte da će cena najjeftinijeg jednokrilnog prozora koštati oko 4000 dinara. Najjeftiniji je samo iz razloga zato što je najmanji. To znači da će cena rasti ukoliko se opredeljujete za prozore većih dimenzija. Poređenja radi, prozori najmanjih dimenzija 600×600 koštaće oko 4000 dinara, dok će prozori dimenzija 800×800 koštati za dve hiljade više. Najskuplji prozori od 12.000 dinara biće oni prozori čije će se dimenzije kretati od 1200×1400 ili 1400×1400 i slično.

Cena dvokrilnih PVC prozora

  •  od 11.000
  • do 22.000 dinara

Kao što primećujete dvokrilni prozori su znatno skuplji, ali to je potpuno opravdano. Naravno, na vama je da odlučite koji prozori su vam potrebniji i koji će se bolje uklopiti. Pre svega treba naglasiti da postoje tipovi i kod dvokrilnih PVC prozora. Naime, možete izabrati one dvokrilne prozore koji imaju T prečku, kako se stručno naziva, ali možete izabrati one koji je nemaju. Nemojte misliti da je svejedno, jer je razlika u ceni vidljiva.

Naime, najmanje dimenzije prozora, koji nemaju T prečku koštaju oko 11.000, dok prozori istih dimenzija sa T prečkom koštaju oko 14.000 dinara. Naravno, i u ovom slučaju cene variraju u odnosu na dimenzije, pa tako pvc stolarija, odnosno dvokrilni prozori većih dimenzija dostižu i veću cenu. Na primer, dvokrilni prozori dimenzija 2000×1400, koji nemaju prečku koštaju između 17 i 18.000 dinara. Sa druge strane prozori istih dimenzija, samo sa T prečkom koštaju između 20 i 22.000 dinara.

Cena vrate za sobu oko 15.000 dinara

Ukoliko PVC stolariju birate i za prostorije u vašem domu, onda se spremite da za sobna vrata izdvojite oko 15.000 dinara. Ovde cene ne variraju previše, tako da vam praktično dimenzije ne menjaju cenu, kao što je to slučaj sa prozorima. Ukoliko se opredelite za sobna vrata koja će imati i staklo, znajte da vam ni to neće promeniti cenu previše.

Balkonska vrata

  • od 11.000
  • do 27.000 dinara.

Ovako veliki raspon u ceni za ovu vrstu PVC stolarije je samo zato što postoje jednokrilna balkonska vrata i dvokrilna balkonska vrata, koja su znatno skuplja. Naime cene jednokrilnih balkonskih vrata dostižu cifru od oko 14.000 dinara. Sa druge strane cene dvokrilnih balkonskih vrata se kreću između 20.000 i 27.000 dinara, opet u zavisnosti od dimenzija.

Cena usluge montaže

  • od 1000 dinara
  • do 3000 dinara

Usluge montaže nisu skupe, kao što možete i da primetite. Montiranje prozora je jeftinije od montiranja vrata i iznosi oko 1000 dinara. Montiranje vrata dostiže cifru od 3000 dinara.  Imajte u vidu da su ovo samo okvirne cene PVC stolarije i da one mogu da variraju od radnje do radnje. Velika je verovatnoća da možete ostvariti određene popuste ukoliko kupite više stvari odjednom. Takođe imajte u vidu da pojedine radnje nude i kvalitetniju pvc stolariju, čija cena onda dostiže mnogo više od ovde prikazanih. Stolarija je samo jedan mali deo na koji treba obratiti pažnju prilikom uređenja enterijera stana, i treba uzeti u obzir i druge elemente koji mogu imati mnogo veći udeo u troškovima renoviranja nego sama PVC stolarija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *