Kolektivni smeštaj dece odgovoran za formiranje imuniteta

Kolektivni smeštaj dece obuhvaćen je jaslicama, vrtićem, predškolskim aktivnostima i krajnje polaskom u školu. Najosetljivija grupa dece su veoma male bebe koje zbog potrebe roditelja moraju pohađati jaslice. U svakom kolektivu druženje sa decom je najlepše za svakog pojedinačno, ali je put prenošenja bakterijskih ili infektivnih bolesti znatno brži.

U grupi koja broji veći broj dece, nije moguće ostvariti sterline uslove sredine, što svakako znači česte dečije bolesti. Kod male dece imunitet je još uvek u razvoju i nakon odsustva koje podrazumeva oporavak dece, celokupnu pažnju treba usmeriti na duži imunološki odgovor organizma. 

Sirup za imunitet za decu nakon povratka u sve tipove kolektivnog smeštaja

Primarni motiv svakog roditelja jeste zdravlje njihove dece i što duži odgovor imunološkog sistema kojim se organizam bori sa infekcijama i virusima. U vrtićima roditelji nemaju kontrolu nad dečijom ishranom, ali su svakako bezbedni i sigurni u način njihovog obrazovanja i vaspitanja. Ishrana je ključna za imuni sistem dece, pri čemu se često upotrebljavaju određeni dodatci u ishrani. Sirup za imunitet za decu u osnovi sadrži prirodne sastojke, birane prema recepturi koja najbolje odgovara osetljivom dečijem zdravlju. Najčešće se upotrebljavaju tinkture lekovitih biljaka belog sleza, matičnjaka, propolisa, mleča ili meda. Nije isključena upotreba sirupa od borovnice, kojom organizam dobija određene količine antioksidanasa, gvožđa i vitamina C. U osnovi svaki sirup za imunitet za decu sadrži bar do 100mg vitamina C.

Sinergija neophodnih vitamina sadržanih u dečijem sirupu

Ukoliko deca ipak ne vole određene namirnice koje obiluju hranljivim materijama i korisnim vitaminima, onda se pribegava upotrebi dečijih sirupa, naročito nakon pripreme dece za povratak u kolektiv. Vitamin B je saveznik u poboljšanju apetita i njega često treba nadoknaditi kod dece mlađeg uzrasta. 

Vitamin D je takođe značajan za održavanje zdravog izgleda dečije kože ali i održavanje drugih organa poput vida. Ishranom se mnoge stvari imunološkog sistema mogu popraviti i svesti na vrednosti koje se smatraju korisnim. Poželjno je u dečiju ishranu uvrstiti ribu kao veoma bogatu vitaminom E. 

Boravak na svežem vazduhu takođe ima brojne prednosti kod dece sa osetljivim zdravljem. Sve što je u službi opisanih karakteristika predstavljeno je piramidom ishrane odnosno prioritetnim vitaminima koji održavaju normalnu funkciju svih ćelija. Uz uravnoteženu i raznovrsnu ishranu sa puno tečnosti, upotrebite dodatak u vidu sirupa koji će ojačati ćelije u borbi protiv infektivnih bolesti. 

Zdravom ishranom punom vitamina do poboljšanja zdravlja dece

Kada se govori o efektivnim dozama, prvo se misli na usmerenost dugotrajnog delovanja koje kao posledicu produkuje dobar imunološki odgovor dece. Uvođenjem svežih namirnica u dečiju ishranu, isključujete mogućnost daljih zdravstvenih problema poput dijabetesa u ranom razvoju. Potrudite se da deci napravite slatkiše bez puno šećera, pri čemu je osnova voća. Koristite zdrave masti kojima hrana obiluje, poput ribe illi piletine. Na meniju od mesa deci pripremite junetinu, koju možete dinstati ili kuvanjem pretvoriti sa povrćem u tople supice. Sveže ceđenim sokovima deca unose dovoljno vitamina, ali im svaki dan dajte drugačiju voćku ili je kombinujte sa nekom drugom. Žitarice su osnovna forma za usvajanje korisnog vitamina B i folne kiseline u aktivnom obliku za zdravlje koštanog sistema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *