Kako najbrže kupiti nekretninu?

Kupovina stana ili kuće zahteva vreme za pronalazak i odabir, ali se može ući u začaran krug ako se ne odrede prioriteti i pronađe najbrži način finansiranja. Da bi sve bilo mnogo brže, a da se pri tome pronađe svoja idealna nekretnina, važno je pratiti smernice i tako brže pronaći ono što želite.

Kako treba organizovati jednu ovako veliku kupovinu? Od čega započeti? Kako prepoznati najbolju opciju i prestati sa daljom potragom?

Otkrili smo najbrži put za kupovinu nekretnine, pročitajte savete koje smo vam pripremili.

Stambeni krediti – najbolji način finansiranja i prvi korak pri odabiru

Pre bilo kakve potrage važno je znati sa kakvim budžetom raspolažete. Ako ste kao i mnogi drugi u nemogućnosti da prikupite nekoliko desetina hiljada evra, onda su stambeni krediti najbolje rešenje.

Važno je da vi odredite gornju granicu mesečne rate što će suziti ponudu stambenih kredita i vama dati maksimalan iznos do kojeg možete da kupite stan ili kuću. Dobro bi bilo pogledati ponudu nekoliko banaka jer se uslovi razlikuju što može da utiče i na mesečnu ratu i uslove otplate.

Stambeni krediti su najniži za najmanje površine, garsonjere i jednosobne stanove pa ako na raspolaganju nemate puno opcija i ovo su dobri izbori i način da se reši stambeno pitanje.

Sa stambenim kreditima se dobija mogućnost kupovine nekretnine tamo gde je nemoguće samostalno skupiti sredstva. Ono što je velika prednost je i to što se na ovaj način ne ugrožava egzistencija, otplata minimalno opterećuje budžet, a stiče se nešto jako vredno u svom životu.

Drugi korak – odlazak u agenciju za nekretnine

Agent za nekretnine je odlična opcija za brži pronalazak nekretnine. To su licencirani stručnjaci koji rade za agencije za nekretnine i poznaju tržište nekretnina pa će najbrže naći ono što želite.

Agencije za nekretnine imaju svoju bazu podataka gde se nalaze slike i svi osnovni podaci o svakom stanu, kući ili placu. Ako vam se nešto svidi, agent vas vodi na lokaciju da lično pogledate nekretninu i uverite se da li vam odgovara.

Ako u bazi agencije za kupoprodaju nekretnina ne postoji stan ili kuća koje odgovaraju, agent će nastaviti potragu prema onome što su vaše želje i pozvati vas kada se pronađe nešto konkretno.

Kupovina će biti brža i zato što agent zna da prepozna koji su zahtevi realni, a koji to nisu. Vrlo često su želje i mogućnosti sukobljene pa je jako važno ne tražiti uzalud nego realno gledati svoje opcije.

Dakle, prvo je važno znati sa koliko sredstava raspolaže, pa treba posetiti banku i pogledati kakvi stambeni krediti su u ponudi. To će dati okvirnu sumu koja u glavnom ima „poslednju reč“ kada se kupuje stan.

Ako niste sigurni kakve površine treba gledati, posetite agenciju za nekretnine i ubrzajte pretragu ponuđenih nepokretnosti. Agent poznaje tržište i reći će vam šta možete da dobijete za svoj novac, na kojoj lokaciji i koliko dugo morate čekati da bi se nekretnina pojavila.

Sve u svemu, moguće je da jako brzo, za manje od mesec dana postanete vlasnik i uživate u novom domu, samo pratite naše savete. Srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *