Saveti koji će vam pomoći da savršeno opremite kuhinju

Prilikom useljavanja u neki novi stan ili kuću ili pak prilikom renoviranja već postojećeg životnog prostora, kuhinja je ta koja prva stane u red kada je reč o renoviranju. Kako opremiti svavremenu kuhinju možete saznati iz vaših svakodnevnih potreba, želja i afiniteta. Iako literatura nudi pregršt primera dobre prakse, sve je stvar ukusa i ličnog doživljaja. Jedno je sigurno to je prostor u kome ćete baš vi najviše vremena provoditi, pa je i učinitie čarobnim.

Materijali koji su danas često zastupljeni u kuhinji

Nekadašnje drvo i plastiku, danas su zamenili, po mišljenju mnogih praktičniji materijali. Medijapan ploče, kvarcne radne ploče, mermerni trpezarijski stolovi, stakleni paneli pored sudopere, samo su neki od komada nameštaja koji se sustreću u savremenim kuhinjama. Svi navedeni predmeti su otporni na poroznost, na mehaničke pritiske, laki za održavanje i lepi. Mermerni trpezarijski stolovi izuzetno se koriste u savremenim kuhinjama. Pogotovu što je mermer stabila i sto ujedno taj trpezarijski sto može biti i radni. Kvarcne ploče za kuhinju sve češće menjaju drvene radne ploče ili ploče od iverice. Jedan od bitnih karakteristika je čvrstoća, otpornost, stabilnost, trpe i vlagu, toplotu, a opet su izuzetan modni detalj.

Kako kuhinju i trpezariju povezati u jednu celinu

Pitanje kako kuhinju i trpezariju povezati u jednu celinu prava je enigma kod malih stanova. Poželjno je da se prostor adaptira tako da se pored kuhinje, mogu primiti gosti na ručak, odnosno upotrebiti i za trpezriju. Upravo u takvim slučajevima kuhinjski elementi trebalo bi da budu neutralinih ili svedenih boja. Keramika da se uklopi sa bojom kvarcne radne ploče, ali i sa bojom ostalog nameštaja. Na kvarcnoj ranoj ploči poželjno je da se ne nalaze drugi mali predmeti, detalji ili eventualno dosta malih kućnih aparata. Na taj način vizelno bi se prostor učinio još manjim. U kuniju je moguće smestiti stakleni ili mermerni trpezarijski sto sa stolicama koji bi po boji odgovarao ostalom nameštaju. Poželjno je da boja kuhinje bude svetlih tonova, jer bi prostor izgledao veći. Mermerni trpezarijski sto ujedno bi bio i radni sto prilikom mešenja i seckanja. 

Kvarcne  ploče za kuhinju

Na kvarcne ploče za kuhinju stavlja se akcenat u poslednim godinama kako na stranom, tako i na domaćem tržištu. Nekada izuzetno skupe i nedostupne, danas predstavljaju ostvarivu investiciju u vašem domu. Materijal od kojih je izrađena kvarcna ploča za kuhinju izuzetno je stabila, otporan i čvrst. Tako da su izuzetno upotrebljive, a opet sa drge strane lepe. Lake su za održavanje, odišu prefinjenošću i otmenošću. Cene su im prisutpačne i lako se mogu poručiti, ugrađivati u bilo kojoj boji ili dimenziji. 

Trpezarijski stolovi

Nekada izuzetno popularno drvo danas je ostalo u zapećku prilikom otkrivanja mnogih materijala. Izuzetna proizvodna linija trpezarijskih stolova sačinjenih od različitih materijala izaziva neodlučnost i kod kupaca sa jasnim željama. Stakleni i mermerni trpezarijski stolovi predstavljaju izuzetne komade nameštaja koje je poželjno imati u domu. Mermerni trpezarijski stolovi sa ukusno odabranim stolicama koje će se uklapati sa nogarima stola, oplemeniće kutak u kome se postavljaju. Ništa manje nisu vredni ni stolovi od stakla, presovane iverice ili drveta. Stavr je ukusa. Na vama je da odlučite da li želite stilski drveni nameštaj ili jednostavan i otmen savremeni nameštaj. 

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *