Kako se određuje cena implanta za novi osmeh

Zamena prirodnih zuba implantatima vrši se onda kada je to neophodnost blistavog osmeha. Činjenica je da su prirodni zubi najvredniji, ali u slučajevima kada je njihov kvalitet problematičan, tegobe koje izazivaju brojne, a nelagodnost i stres kontinuirani, cena implanta neće biti visok izdatak za osmeh koji će pleniti svakom pojavom. 

Kada se određuje cena zubnih implanta kao rezultat niz zahvata i potrebnih tretmana za dobijanje zuba koji se sa ponosom pokazuju, u obzir se uzima i složenost stanja pacijenta i obim potrebnih pregleda,  kontrola i intervencija. Bez obzira na to, troškovi su zanemarljivi kada se uporede sa prednostima zdravog, čistog i blistavog osmeha, koji prosto nema cenu. 

Implanti kao važan element određivanja cene

Najveći broj stomatoloških ordinacija ima jasno istaknut cenovnik u kojem se može pronaći i cena implanta. U zavisnosti od potrebnih intervencija, trošak može da varira i razlikuje se od jednog do drugog pacijenta. Generalno zubni implanti mogu da se plaćaju pojedinačno, za celu vilicu, ili čak uz sve potrebne preglede, kontrole i intervencije. U modernim ordinacijama koriste se bezbolne anestezije sa efikasnim dejstvom, profesionalna oprema kao što su laseri i inovativne procedure. 

Cena implanta pojedinačno se kreće na nivou od 80 evra, pa višestruko skuplje, u zavisnosti od odabranog kvaliteta i sastava, kao i boje. Naravno, nije isto kada se ugrađuje samo jedan implant i cela gornja ili donja vilica. Zbog toga, mogu se pronaći moderne ordinacije sa iskusnim stomatolozima, hirurzima i protetičarima, koji će uvek ponuditi dodatne pogodnosti i popuste za zamenu zuba u celoj vilici. Takođe, cena se određuje u zavisnosti od toga da li je potrebno postavljanje metalnog kočića umesto korena, ili se postojeći oblikuje potrebama desni i novih zuba, kao i da li se bira keramička ili jeftinije varijante.

Procedura i potrebne intervencije kao troškovni faktori

Cena implanta uglavnom se određuje pojedinačno, za određeni ton, kvalitet, izgled i veličinu zuba. Pored toga, nekada se pacijenti ili same ordinacije mogu odlučiti za naplatu u ukupnom iznosu, odnosno uz sve predviđene preglede i kontrole. Suprotno, ako se cena implanta odredi na primer na nivou od 100 evra za jedan primerak, onda se najčešće svi ostali pregledi pored ugradnje plaćaju potpuno nezavisno od toga. Ukoliko se odabere opcija sabiranja svih izdataka za novi osmeh, to onda uključuje prvi i sve kontrolne preglede i zahvate. 

Ukoliko se vrši tretman korena izdatak je veći za oko 100 evra, a za dodatak veštačkih kostiju još dodatno isto toliko. Rutinsko vađenje postojećih zuba ima najnižu cenu od oko 15 evra pojedinačno, dok se sama procedura ugradnje implantata kreće od najmanje 300 evra, pa višestruko skuplje. Potrebni tretmani lečenja, čišćenja i pripreme za postavljanje navlaka i drugih postupaka, može da košta čak i nekoliko stotina evra. To znači da je blistav osmeh često skup, ali nemerljivo vredan u pogledu dugovečnosti, blistavosti i čistoće. 

Osmeh ima neizmernu vrednost, zbog čega je važno posvetiti pažnju održavanju beline, kao i pravovremenoj ugradnji novih zuba za sjajan osećaj i sjajan izgled. Činjenica je da su zubi danas investicija koja zahteva više stotina, hiljada, a nekada i desetina hiljada evra, što je opravdano višestrukim benefitima i dugotrajnim osećajem zadovoljstva, rasterećenosti i ponosa kvalitetnim osmehom. Cena implanta ne može da se meri sa budućnosti u kojoj nema nikakvih problema sa zubima, već samo uživanje u njihovom izgledu, belini i jednostavnosti održavanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *