Inovativno dostignuće tehnologije protetike poznato kao bezmetalne krunice

Brojne opcije postavljanja krunica za zube dostupne su pacijentima u današnjem vremenu. Dok su nekada postojale jedna ili dve varijante ugradnje veštačkih zuba, danas se, usled brzog napretka tehnike i tehnologije u ovom domenu, mogu odabrati bezmetalne krunice, vrste od metala, porcelana i brojne druge prema preporukama profesionalaca. 

Bezmetalne krunice su inovacija koja je stvorila veliki korak napred u oblasti protetike. Ne samo da ih krasi vrhunski kvalitet, trajnost i izdržljivost, već i neverovatna lakoća ugradnje i kasnijeg navikavanja, uz materijal čiji ton i snaga traju dugi niz godina. Zbog ogromnog broja prednosti, krunice koje ne sadrže metal baziraju se na keramici i danas su sigurno izbor broj jedan pacijenata.

Kvalitet materijala daje trajno lepe zube koje krasi perfektna belina

Keramičke, odnosno bezmetalne krunice imaju odličan nivo kvaliteta i trajnosti, što daje blistav i čist osmeh dugi niz godina, čak i nekoliko decenija. Zahvaljujući odsustvu metala koji koliko god da je izdržljiv, može biti „naporan“ za navikavanje, čak i težak za pokrete, posebno tokom prvih dana nošenja novih zuba, navikavanje je brzo i lako. Osnovni materijal na bazi kojeg nastaju bezmetalne krunice jeste cirkonijum, koji je dugovečan, lagan i jednostavan za ugradnju. 

Kada se izvrši preventivni pregled i analiza potrebnih zubnih korekcija, razvija se digitalni oblik usne duplje i vilice pacijenta. Nakon kreiranja idealnog oblika, pozicija i rasporeda, formira se privremeni model, a zatim i finalni izgled krunica, kao savršenih zubnih navlaka. Važan faktor odabira cirkonijum oksida od strane velikog broja pacijenata jeste i to što krunice bez metala odlično prelamaju svetlost i podsećaju na prirodan osmeh tonovima boja.

Jednostavan postupak ugradnje za dugotrajan i prirodan osmeh

Da bi se postavile bezmetalne krunice, procedura je često znatno lakša i brža u poređenju sa drugim varijantama. Kako se veliki broj pripremnih radnji, oblikovanja i formiranja željenog osmeha vrši na bazi informacionih, odnosno digitalnih tehnologija, modeli su dostupni za razmatranje i korekcije u svakom trenutku. Prvobitno se vrši snimanje stanja vilice, kako bi se utvrdio koji oblik bezmetalne krunice će biti odgovarajući konkretnom rasporedu zuba. U svakom trenutku, pacijenti se mogu izjasniti da li im nešto od ponuđenih rešenja ne odgovara, iako su protetičari i stomatolozi zaduženi za uspostavljanje dijagnoze i prezentovanje stanja. Posle snimanja obavezno je uzimanje otiska i merenje ugriza, da bi se postavljene krunice u potpunosti ujednačile sa pozicijom postojećih zuba. 

Prema potrebama i u skladu sa osećajem pacijenta, povremeno se vrši brušenje i oblikovanje zuba, kako bi govor bio što razgovetniji, pokreti jednostavniji i sveukupan osećaj bez stresa i tegoba. Bezmetalne krunice u zavisnosti od stanja pacijenta, mogu se postaviti u jednom danu ili uz nekoliko dolazaka u stomatološku ordinaciju. Izbor boja je na pacijentu, a vrši se uz dostupne uzorke, upoređivanja i razmatranja želja i težnji. Nakon ugradnje krunica, nekoliko dana se može nositi privremeno pričvršćena protetika, da bi se tek nakon stvaranja tačne pozicije finalno pričvrstila. 

Jedno od važnih otkrića u novom dobu jesu bezmetalne krunice za zube, čije prednosti dolaze do izražaja već nakon obavljenih prvih konsultacija sa zubarom. U pitanju je opcija koja je bezbolna, lagana za navikavanje i jednostavna za ugradnju, u kombinaciji sa odličnom trajnošću beline, izdržljivošću strukture i otpornošću na sve uticaje, i to dugi niz godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *