Benefiti vežbanja

Povećanje grudi
Sve je više govori o zdravom životu, vitkom telu i pravilnoj ishrani. Leto jeste prošlo, ali će i sledeće stići mnogo brže. Zato krenite na vreme sa vežbanjem kako bi uživali još više u benefitima vežbanja. 

Vežbanje je proces koji traje i rezultati su vidljivi nakon par meseci. Jako je bitno da uz vežbanje imate pravilnu ishranu i unosite dovoljno tečnosti u svoj organizam. Voda je takođe bitna za proces mršavljenja, kao i čajevi koji pospešuju varenje i kafa bez šećera. Gazirana pića i sokovi se ne preporučuju, jer sadrže dosta šećera i konzervansa koji nisu dobri za organizam. Odreknite se šlatkiša, sokova, gaziranih pića i svih nezdravih poroka koji imate i sa vežbanjem krenite već danas jer će leto stići mnogo brže nego što mislite. Pronalazak mesta za vežbanje vam neće biti teško, jer je na savakom koraku sve više teretana i fintes centra koji nude odlične ponude, kao teretane na otvorenom koje ima sve više u parkovima. Stres koji je glavni pratioc savremenog života je odlično neutralisati uz vežbanje. To je prirodan i efikasan način da se oslobodite suvšnog stresa i napetosti.

Proces mršavljenja

Zgodno telo je lepo za oko ali i ponos za onog ko ga nosi . Telo je naš sapuntik celog života i o njemu treba da brinemo adekvatno. Proces mršavljenja može biti duži ili kraći što najviše zavisi od vas. Dijete su danas na svakom koraku, međutim treba biti oprezan oko izbora dijete jer one sa sobom nose poznati “jojo efekat“, koji u prvi mah donosi skidanje kilograma ali isto toliko ponovno vraćanje odmah kada se prestane sa pridržavanjem. Isto tako, prebrzo mršavljenje može da dovede do viška kože, a česti su slučajevi da se zbog toga žene podvrgavaju raznim estetskim zahvatima koji uključuju i zatezanje lica.  Zato je zdrava i pravilna ishrana, koja podrazumeva manje unošenje uglednih hidrata (slatkiša, testenina) i više unošenja proteina, salate i tečnosti. Pored pravilne ishrane neophodno je uključiti i trening, koji preteženo treba da bude karido uz kombinaciju vežbi za oblikovanje tela.

Detoksikacija organizma

Čišćenje organizma ili detoks je dobro uraditi onda kada osetite da je to vašem organizmu nepohodno, najčešće je to u tromesečnom nivou ili nakon perioda slava kada se u organizam unosi dosta masne i začinjene hrane. Detoksikacija je dobra za vaše unutrašnje čišćenje organizma ali je isto tako dobro u i u procesu mršavljenja. Trikovi kako možete smršati  i detoksikovati vaš organizam jesu da ujutru popijete čašu mlake vode sa isceđenim limunom, ili da popijete čašu jogurta sa dve do tri kašičice mlevenog lanenog semena. Ovakve stvari ubrzavaju vaš metabolizam, koji je glavi saveznik u procesu sagorevanja unetih kalorija, i poboljšava probavu.

Kako se osloboditi celulita?

Nepravilna ishrana, manjak fizičke aktivnosti, preterano konzumiranje zalađenih i gaziranih napitaka utiču na to da se na našem telu stvara celulit. Celulit se obično stvara u predelu zadnjice, butina i ruku. Sve je više salona za lepotu koji nude efikasne anit celulit masaže, sa kojim se pospešuje bolja cirkulacija. Masaže jesu efikasne ali je neophodno i vežbanje tela, kako bi rezulati bili efikasniji. Borba protiv celulita se pretvorila u borbu 21.veka. Čovek iz ove borbe izlazi kao pobednik jer je svestan šta je to što stvara celulit i koji su načini za njegovo efikasno uklanjanje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *