ZBOG ČEGA SU MERDEVINE PROIZVOD I PRAKTIČAN I ISPLATIV?

Merdevine su nam potrebne kako bi se brojne aktivnosti olakšale, kako kada je reč o kućnim poslovima, tako i pri profesionalnoj upotrebi. Na odabir utiču brojni faktori, od modela, proizvođača, pa sve do cene merdevina.

SAVEZNIK KOJI JE NEOPHODAN

Merdevine služe da se prenebregne visinska razlika između poda i neke visoke police, plafona, prozora, krova. Pomoću njih se obavljaju kako mnogi kućni poslovi, tako i oni vanjski, uglavnom po dvorištu. One su nam potrebne i kada živimo u kući i kad smo u stanu, dakle za razne samostalne majstorije, ali su i sastavni deo opreme mnogih profesionalnih majstora, kao što su moleri, električari i dr.

Budući da one ne stoje fiksno na jednom mestu, već su mobilne i koriste se po potrebi, važno je da budu lagane, jednostavne konstrukcije, kao i da sklopljene ne zauzimaju mnogo mesta. Sa druge strane, one treba da nose teret čoveka, sa propratnim alatom, tako da moraju biti i izdržljive kako se ne bi narušila bezbednost i ne bi došlo do neželjenih padova. Takođe, ako se koriste i napolju, važno je da budu otporne na različite vremenske uticaje, trajne i postojane. Dakle, naizgled jednostavan pomoćni proizvod u stvari predstavlja vrlo otporan, koristan i faktički nezamenljiv pomoćni pribor.

IZBOR ODGOVARAJUĆEG MATERIJALA

Lotre su vrlo koristan i praktičan pomoćni predmet, štaviše i nužan, a s obzirom da nam služe godinama ili pak decenijama, a da moraju odgovoriti kvalitetom, cena merdevina nikada nije previsoka – njih je apsolutno isplativo imati. Na neki način smo i nezavisniji, jer mnogo toga možemo obaviti sami. Međutim, one se prave od različitih materijala, a pre svega od drveta, aluminijuma, čelika, fiberglasa, plastike.

Svaki od ovih materijala ima svoje prednosti i mane, te su tako aluminijumske lagane, ali otporne, čvrste, trajne, otporne; sa druge strane, drvene su kvalitetne, sigurne, dugotrajne; one od fiberglasa su otporne na vlagu, ne propuštaju elektricitet; čelične su pouzdane u težim uslovima, bezbedne, ali, skuplje i teže. Postoji čitav niz karakteristika svake vrste, a izbor, je osim cenom merdevina, uslovljen i našim ličnim potrebama – tako nećemo izabrati one od aluminijuma ukoliko radimo poslove u blizini struje ili pak čelične ako su nam potrebne da kačimo zavesu.

MERDEVINE CENA

Ukoliko se odlučimo da kupimo nove lotre, prvo treba da sagledamo kada i gde ćemo ih koristiti, u skladu s tim koji bi nam materijal i model odgovarali, potom kolika nam je potrebna nosivost, koja je poželjna širina, visina, kao i domet. Naposletku, pri kupovini merdevina cena je takođe važna i može uticati na konačan izbor. Naravno, cena merdevina je uslovljena kako materijalom i drugim performansama, tako i time da li su nam potrebne za svakodnevnu upotrebu ili one profesionalne, kojeg su brenda, gde ih kupujemo.

Budući da gotovo sve prodavnice alata i baštenske opreme imaju i svoj veb-šop, proizvode takođe možemo pogledati na internetu, opise, specifikacije, ilustracije, pa čak i pročitati preporuke drugih korisnika. Ukoliko unapred znamo šta nam je potrebno, možemo se samo bazirati na cenu, u pretraživač ukucati „merdevine cena” i tražiti one koje su nam napovoljniji.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *