U kojim slučajevima treba da dizajnirate sopstveni nakit?

Da li ste znali da mnoge zlatare i radnje koje se bave prodajom nakita od plemenitih metala nude mogućnost korisnicima da sami dizajniraju nakit. To je odlična opcija za sve one kojima se ništa ne dopada u radnji, koji ne mogu da nađu komad nakita koji ih opisuje ili koji žele da njihov nakit bude i te kako originalan.

Zapravo, gotovo sve zlatare nude mogućnost da se prilagode vašim željama i potrebama. Naravno, to ne mora da znači da uvek treba da dizajnirate nakit kada želite da kupite, ipak postoje situacije u kojima je to poželjno, odnosno postoje posebne svečane prilike.

Personalizovani pokloni

Kada kupujete poklon za dragu osobu i odlučite da to bude neki komad nakita, na primer narukvica, onda treba dobro da pazite šta ćete da odaberete. Narukvica ima na stotine, u svakoj radnji izbor je zaista veliki. Narukvice su raznovrsne, mogu da budu duže, kraće, sa cirkonima, u boju, jednobojne, sa dijamantima, simoblima i slično. I može da vam se desi da i pored toliko narukvica vi ne nađete onu koja vama odgovara. Naravno da to može da vam se desi, jer ste vi sigurno u glavi prethodno zamislili šta želite da kupite i sada je to malo teže naći, baš isto takvo u radnji. Zato u ovim slučajevima treba da dizajnirate sopstveni nakit, odnosno narukvicu, u konkretnom slučaju. Prvo što treba da uradite jeste da tačno smislite kako će narukvica da izgleda, a drugo da pogledate i drugi izbor narukvica i vidite da li neka narukvica može da vas inspiriše. Zatim, dobro je i da pogledate katalog u samoj radnji, jer oni obično imaju neke ponude koje mogu kasnije da izrade, pa možda vam se čak nešto i od toga svidi. Prodavci u radnjama će vam i te kako pomoći sa savetima šta je izvodljivo, a šta nije, tako da ih slobodno pitajte.

Biranje burmi za venčanja

Jedan od najlepših „poslova“ pre samog venčanja jeste i biranje burmi. I sami znate koje je značenje burmi i koliko burme zapravo imaju divnu simboliku, tako da treba da pridate značaj biranju burmi. Poznato je da zlatare imaju i  te kako veliki izbor burmi, ali naravno da mladenci u svim slučajevima žele da dodaju nešto na burmi. Zanemarimo u ovom trenutku šta ćete ugravirati na vašim burmama, već pokušajamo da odredimo kakve vaše burme treba da budu. Naime, zašto birati obične burme. Zašto ne biste odabrali burme sa dijamantima na primer? Burme sa dijamantima su jedan sasvim drugi nivo, ali ne u smislu luksuza, već u smislu simbolike. To znači da vi vašim burmama pridajete zaista onaj značaj koje one i imaju. Dizajniranje sopstvenih burmi sa dijamantima je posao u kojem ćete definitivno uživati, a kasnije i sa zadovoljstvom nositi te burme. Zlatara Tanasković ima veliki izbor burmi sa dijamantima koje možete pogledati klikom na sledeći link.

Pokloni za decu – narukvice i minđuše sa elementima likova iz crtaća

Naravno da se deca neće preterano oduševiti običnim nakitom, običnim narukvicama i slično. Odnosno, narukvicama sa cirkonima na primer. Deca vole razne boje, deca vole simbole, a posebno one simoble koji su im poznati. Zato mnoge zlatare se trude da idu u korak s vremenom i tako izaberu one narukvice koje imaju simbole likova iz crtanih filmove, ali onih koji su trenutno najpopularniji. Na taj način decu ćete zaista obradovati. Ukoliko na primer ne postoji taj lik na narukvicama, onda je vreme da vi dizajnirate sopstveni nakit, odnosno da dizajnirate nekit za vaše mališane u dogovoru sa radnicima u zlatarama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *