Najpopularniji načini prepisivanja kod učenika i studenata

Čini se da su nekadašnja šaputanja, dobacivanje papirića sa potrebnim odgovorima, popularno nazvana domunđavanja, nešto što je u savremenom dobu sasvim iščezlo kod učenika, kako u osnovnim, tako i u srednjim školama, dok na fakultetima, kod studenata, toga možda nikada nije ni bilo u nekoj većoj meri. Kako je sve u svetu napredovalo, tako su zapravo napredovale i ove tehnike prevare na ispitima i u toku odgovaranja, te idu od onih sasvim simpatičnih, do veoma ozbiljnih, kada se u svrhu prepisivanja koriste prilično ozbiljna tehnička pomagala i oprema.

Ovo su neke od najpopularnijih načina prepisivanja, o čemu možda nekada ne treba govoriti u velikoj meri, ali je zapravo zanimljivo čuti šta sve današnja omladina koristi kako bi došla do određenih rezultata.

Kamere

Ukoliko želite da vam neko pomogne u prepisivanju, teško da je moguće da će to uraditi drug ili kolega koji je pored, jer nema toliko vremena da radi dva testa i da uopšte daje odgovore na duplo više pitanja, ali tu može da pomogne neko ko nije prisutan u istoj prostoriji u kojoj ste vi. Ali, tada je problem kako preneti pitanja koja ste dobili, jer pozvati i šaputati je skoro nemoguća misija, dok je slanje poruke dosta lakša opcija, ali je i dalje rizična. No, kamera koju imate negde oko sebe je najsigurniji način da osoba sa druge strane vidi pitanja, a da niko ne posumnja da radite nešto što ne bi trebalo. Kamere se mogu naći u olovci, u njenom vrhu, na nekom njenom delu, u naočarima, u satu, dugmetu džempera koji je na vama, te se tako smeštena sigurno neće videti, niti je iko može primetiti i pomisliti o čemu se zapravo radi.

Telefon

Današnji telefoni jedno su od najvećih pomagala u svakom segmentu života, bez obzira na to kakve su nam navike, obaveze, kojim se poslom bavimo, te kakve ciljeve imamo u jednom danu. To isto važi i za sve učenike, studente, budući da se pametni telefoni u najvećoj meri koriste za prepisivanje i korišćenje da se ispiti polože uz što manje truda kada je učenje u pitanju. Preko telefona uvek možete da prepisujete sa unapred pripremljenih dokumenata u kojima su svi mogući odgovori, ili se pored toga iskoristiti internetom koji ima odgovor na baš svako pitanje, bez obzira na šta se ono odnosi.

Bubice za ispit

Kamere, mikrofoni i brojna druga pomagala su tu, ali jedno od najviše korišćenih svakako jesu bubice za ispit uz koje mnogi bez problema „poguraju“ svoju sreću kada je polaganje ispita u pitanju. Razne tipove bubica za ispit možete pogledati na sajtu Bubice Team.

Neki bubice za ispit kupe da ih imaju tokom celog svog školovanja, dok uvek ima i ona dobro poznata opcija iznajmljivanja na nekoliko sati ili nekoliko dana, a ljudi koji iznajmljuju bubice za ispit uvek imaju i po koju zanimljivu priču nekoga ko je već na taj način prepisivao, te često i neki savet za to kako da budete što uspešniji, pa ih vredi poslušati šta imaju da kažu. Kada su bubice za ispit u pitanju bitno je samo pronaći osobu koja će staloženo sa druge strane da govori odgovore i da ste sigurni u to da šta pričaju zapravo jeste tačno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *