Super trikovi kako da prostorije izgledaju veće

Stambeni prostor je često malih dimenzija koje, kada se opreme, budu još skučenije što je i realan problem, a pri tome ne izgleda ni privlačno. S’ obzirom da je većina stambenog prostora male kvadrature, ovo je problem sa kojim se gotovo svako susreće.

Postoje trikovi koji mogu činiti prostoriju većom i u svakom slučaju izgledaju savršeno i lepo. Nema nikakvih većih izmena u prostoru, samo veština uređivanja i izbor pravih dodataka za dom. Mi vam predlažemo:

  • Plafonske garnišne sa maskom,
  • Svetle zidove,
  • Male tepihe,

Nastavite sa čitanjem i proverite kako da iskoristite male trikove koji će dati odličan rezultat u uređenju. Spremili smo puno informacija pa ih potražite u daljem nastavku teksta.

Zašto treba izabrati plafonske garnišne sa maskom?

Malo ko zna činjenicu da su zavese te koje zauzimaju i po 1 m2 prostora i značajno ga vizuelno smanjuju. Njihovo skidanje nije opcija pa je najbolje pronaći način da one budu postavljene, a da ne to vizuelno izgleda lepo. Pravi način su plafonske garnišne sa maskom.

Reč je o modelu koji se postavlja na plafon, sastavljene od tankih šina koje su gotovo neprimetne na plafonu. Zbog toga izgledaju savršeno i daju fenomenalan rezultat uređenja jer je akcenat na zavesi, a ne na samoj garnišni.

Ako se odaberu modeli sa maskom, malom promenom se dobija bolji estetski efekat jer se ovako ne sakriva traka na zavesi, njen početak i kukice kojima je zakačena.

Ne sme se zaboraviti ni to da na plafonskim garnišnama zavese najlepše stoje, garnišne se postavljaju mnogo bliže prozoru pa i zbog toga prostor deluje veće nego što to jeste.

Kada se svemu doda i to da su ovo najjeftinije garnišne, uređenje prostora je i efikasno i dostupno svima.

Svetla boja zidova čini svaku prostoriju većom

Svetli zidovi će čak i najmanju prostoriju predstaviti da izgleda veća, pa su i molerske tehnike dobar način da se istakne lepota prostora.

Ipak, beli zidovi nisu jedina opcija pa možete birati i nežne, svetle nijanse drugih boja ili u kombinaciji sa bež i belim tonovima. Takođe, i drugačije molerske tehnike kakva je sahara i pustinjski pesak, ali i tapete su dekoracija koje vam mogu odgovarati, ali i da bude u svetloj boji i uz minimalne tamne detalje.

Ovo je preporuka i za veće prostorije, ali je najbolji za manje, skučene sobe koje će delovati svetlije i prijatnije za život.

Odaberite pravu veličinu tepiha

Isto kao što zavese mogu biti manje primetne uz pomoć plafonskih garnišni sa maskom ili bez nje, tako isto i prostirke na podovima mogu pomoći da prostor izgleda lepo uređen, pedantan i mnogo veći nego što jeste.

Birajte manje tepihe koje ćete strateški rasporediti u prostoriji. Mogu biti i šareni modeli, ali dimenzije moraju biti manje jer i to daje opšti utisak da je prostor veći i lakše se oprema u daljem koraku.

Nakon ovoga sledi opremanje prostora, a multifunkcionalan nameštaj je prvi korak ka tome. Ne treba preterivati u detaljima pa će se na ovaj način svaki put dobiti lepo uređen prostor koji je funkcionalan i prijatan za boravak. 

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *