Osvežite svoj prostor – možda je vreme za novi tepih

Kada razmišljate o tome koliko ste para bacili na razne prostirke koje krase vaše hodnike ne bude vam dobro – te ova boja, te ona boja, te jedne godine su jarke boje bile u modi, pa druge godine hladne boje i tako u nedogled, a možda je trebalo otići u salon tepiha i odabrati moderan, ali kvalitetan tepih ne preteranog dezena.

Pogotovo što danas mnoge prostirke koštaju koliko i manji tepih. Mnogo je lepše i prefinjenije u hodnik kuće staviti upečatljiv tepih, a on to može biti i ako je neka svetlija boja u pitanju poput prljavobele, bež ili sive. Kada su ove boje u pitanju problem je brže prljanje tih tepiha, pa se mnogi odlučuju za tamnije nijanse jer će oni bolje sakriti prljavštinu. Ali, naš savet je da se ne bojite izazova, a za ovakav problem rešenje postoji, a ostalo zavisi od vas.

Šta sa hodnikom, kako ga učiniti zanimljivijim?

Pa pod broj jedan, rešite se prostirki dajte jedan drugačiji izgled hodniku svoje kuće, koji je dosad verovatno bio dosadan i nezanimljiv. Uz moderan tepih stvari su drugačije, zašto da hodnik ne postane još jedna soba gde ćete na primer popiti kafu, uživati, slušati muziku, čitati knjigu i opustiti se. Na taj način ste svom domu dali novu sobu, jer uglavnom hodnike smatramo nekim pomoćnim prostorom koji služi da vodi u druge sobe ili kao cipelarnik, ali ne mora tako biti, čak i ako je situacija takva bolje je pretvoriti ga u prostoriju za odlaganje čitave odeće i obuće. Na taj način ćete dobiti na prostoru u drugim sobama, jer neće pola sobe zauzimati veliki plakar. To je samo još jedna mogućnost da hodniku date neki drugačiji smisao i namenu.

Pod broj dva birajte ili tepihe od mikrofibera ili već dobro poznate čupave tepihe koji verovatno nikada neće izaći iz mode. I jedni i drugi su aktuelni ove godine, a čupavi tepisi su već nekoliko godina na listi najboljih i najlepših tepiha. Tepisi izrađeni od poliesterskog mikrofibera su najmekši tepisi i vrlo pogodni za porodicu sa malo decom.

Ima li rešenja za balkon, terasu i/ili dvorište?

Kao i sa hodnikom vaša terasa, balkon ili bašta može biti vaše lično mesto za opuštanje kao i prostorija gde biste odsedali kada vam dođu gosti, nema ništa bolje nego popiti kafu na terasi, drugačiji je osećaj, osećamo se prijatnije. A ako je vaša terasa prostranija od nje možete napraviti čitavu sobu, zato nemojte dopusiti da terasa bude mesto za odlaganje, odnosno ostava gde ćete odlagati sve stvari koje su neupotrebljive, a žao vam je da bacite ili slično, već se poigrajte malo arhitektama i eto vama nove sobe za letnje tople dane ukoliko je terasa otvorena ili još bolje ako se može zatvoriti.

Ali za sve ima rešenje, postoje specijalni tepisi koji mogu izdržati različite klimatske prilike tako da nema razloga za brigu, to su specijalno tkani tepisi koji su pogodni kako za unutrašnju tako i za spoljašnju upotrebu, što znači da su odličnog kvaliteta i da vrede svaki dinar.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *