Septolete – vaš spas za probleme sa grlom!

​​Gubitak glasa i drugi problemi sa grlom su često naši neželjeni saputnici, posebno tokom hladnih meseci ili u periodima povećanog stresa i naprezanja. Od otežanog disanja i neprijatnog osećaja u grlu, do smanjenih performansi glasnih žica, simptomi mogu značajno uticati na našu svakodnevnu komunikaciju i opšte stanje.

U borbi protiv ovih nelagodnosti, mnogi pribegavaju raznim sredstvima, od kućnih lekova do medicinskih tretmana. Ali i pored mnogih lekova za probleme sa grlom, septolete su i dalje medju najtraženijim i najzastupljenijim saborcima. U nastavku ovog teksta ćemo govoriti o tome kako dolazi do promuklosti i kako vam streptolete mogu pomoći.

Šta su septolete za promuklost?

Vaš najbolji saveznik za brzu i efikasnu olakšicu u bici protiv stezanja u grlu jesu upravo septolete. Za promuklost je najbitnije obnoviti sluzokožu grla i time se sačuvati od daljih mikro-procepa u tkivu kako bi bol i naprezanje što brže nestali, a vaš glas se vratio. 

Septolete za promuklost su kombinacija antiseptika koji napadaju slobodne radikale u vašem grlu, bore se protiv bakterija, virusa i gljivica koje su uzrok bola u grlu i drugih simptoma zaraza. 

Antiseptik je supstanca koja sprečava širenje mikroorganizama na koži te time i služi za dezinfekciju odredjene površine tela koja je u opasnosti od zaraze.

Što se tiče grla, antiseptici su napravljeni specifično za bitku protiv neželjenih mikroorganizama na sluzokoži i sluznicama. Same septolete za promuklost najčešće dolaze u obliku pastila, mada se mogu naći i u formi spreja. U oba slučaja, leče upale i infekcije grla i služe za jačanje imuniteta pri orbi protiv virusa i bakterija. 

Kako dolazi do promuklosti, odnosno gubitka glasa?

Promuklost ili gubitak glasa je naziv za stanje kada vam je glas nazalan i nejasan usled prejakog napinjanja grla i glasnih žica. Postoji nekoliko glavnih okidača za stanje ovo stanje:

  • Upala grla – infekcije, pogotovo ako su česte, uzrokuju iritaciju i oticanje grla što vas tera da se sve više naprežete dok pričate i time dalje oštećujete sluzokožu.
  • Duvanski dim – ovo je čest iritant disajnih kanala, a s obzirom da iritira i oštećuje glasne žice, može dovesti i do dugotrajnih posledica u vidu promuklosti i hrapavog glasa.
  • Alergije i drugi iritanti – izlaganje zagadjenom vazduhu ili polenu ako ste alergični takodje dovodi do oticanja grla što utiče na gubitak glasa.
  • Stres i napetost – poznato je da stres negativno utiče na imuni sistem te ako se nadjete pred virusom ili gripom mnogo je manja šansa da će se vaše telo odbraniti u potpunosti.
  • Vikanje – vikanje stavlja veliki stres na glasne žice, preopterećuje ih i „umara“ što dovodi do kratkotrajne promuklosti ili gubitka glasa usled oštećenja glasnih žica i grla.

Kako vam pastile pomažu?

Septolete za promuklost vam pružaju nekoliko bitnih rešenja Kao prvo, one su tu da održavaju hidrataciju u vašem grlu i da umire ostale simptome prehlade i gripa koje osećate. Pored toga, njihov zadatak je i da obnove sluzokožu grla. I na kraju, one su tu da smanje upalu grla.

Sastoje se od nekoliko prirodnih sastojaka poput mešavina raznog lekovitog bilja. Uz takav sastav, one prijaju osobama koje preferiraju prirodne tretmane bolesti i zaraza. Smanjuju upalu grla ojačavajući vaš imuni sistem svojim antiseptičkim dejstvom, a time direktno ublažavaju simptome poput promuklosti. Takodje sadrže sastojke koji održavaju hidrataciju sluzokože grla koja igra veliku ulogu pri oporavku od gubitka glasa.

Na kraju dana, uz prirodne sastojke, ojačan imunitet, oslabljene simptome prehlade i gripa i naravno, oživljenog glasa, septolete su medju najidealnijim saborcima kada se razbolite. A pošto kreće hladnije vreme i samim tim sve više prehlada, odaberite koji ukus se vama najviše svidja i dopunite kućnu apoteku već sad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *