Par saveta za racionalno korišćenje frizidera

U jeku letnjih vrućina, savetujemo vas kako racionalno koristiti frižider:

 1. Optimalna temperatura: Postavite frižider na preporučenu temperaturu, obično između 2°C i 4°C. Za zamrzivač, temperatura bi trebala biti oko -18°C. Ovo će sačuvati hranu na bezbednoj temperaturi, sprečiti kvarove uređaja i smanjiti potrošnju energije.
 2. Čišćenje i održavanje: Redovno čistite unutrašnjost i spoljašnjost frižidera. Održavanje čistog kondenzatora i ventilacionih otvora poboljšava efikasnost. Takođe, proverite gumene brtve na vratima da biste osigurali da su čvrsto zatvorene i da nema curenja hladnog vazduha.
 3. Organizacija hrane: Organizujte hranu unutar frižidera tako da vam bude lakše pristupiti stvarima i kako biste sprečili gomilanje predmeta. Obeležavanje i datumi isteka pomažu da znate kada treba da koristite ili bacite hranu.
 4. Nema toplih namirnica: Pre nego što stavite toplu hranu u frižider, pustite je da se ohladi na sobnoj temperaturi. Hlađenje tople hrane unutar frižidera povećava potrošnju energije i može podići unutrašnju temperaturu.
 5. Pazite na vrata: Nemojte dugo ostavljati vrata frižidera otvorena dok tražite hranu. Svaki put kad otvorite vrata, hladan vazduh izlazi, a to zahteva dodatnu energiju da se vrati na optimalnu temperaturu.
 6. Korišćenje posuda i pregrada: Koristite posude i pregrade kako biste organizovali hranu. To olakšava pregled i pristup hrani, čime se smanjuje vreme otvorenih vrata frižidera.
 7. Zamrzavanje hrane: Koristite zamrzivač za čuvanje hrane koju nećete brzo koristiti. Vakuumske kese ili hermetički zatvorene posude pomažu u sprečavanju zamrzavanja hrane i štite je od zamrzivačkih opekotina.
 8. Odmrzavanje: Periodično odmrzavajte zamrzivač kada se stvori previše leda. Deblji sloj leda povećava potrošnju energije, jer frižider mora raditi jače da bi održao nisku temperaturu.
 9. Efikasan postav za frižider: Postavite često korištene predmete na lakši pristup, a manje korištene ili osetljive na temperaturu na gornje ili donje police.

Pravilno održavanje i organizacija frižidera mogu značajno smanjiti potrošnju energije i produžiti vek trajanja uređaja, čime ćete uštedeti novac i smanjiti svoj ekološki uticaj.

Zašto su liebherr frižideri tako popularni

Liebherr frižideri su najčešće izbor kupaca u Srbiji, a evi i par razloga zašto je to tako:

 1. Kvalitet izrade: Liebherr je nemačka kompanija koja je poznata po izvanrednom kvalitetu svojih proizvoda. Njihovi frižideri su često izrađeni od visokokvalitetnih materijala i nude pouzdanu i dugotrajnu izvedbu.
 2. Inovativna tehnologija: Liebherr stalno unapređuje svoje proizvode i integriše najnovije tehnološke inovacije. To uključuje efikasne sisteme hlađenja, precizne senzore i druge funkcionalnosti koje poboljšavaju performanse uređaja.
 3. Energetska efikasnost: Liebherr se takođe ističe po energetski efikasnim frižiderima. Njihovi uređaji često imaju visoke ocene energetske efikasnosti, što pomaže u smanjenju potrošnje energije i troškova električne energije.
 4. Širok asortiman: Liebherr nudi širok asortiman različitih modela frižidera koji se razlikuju po veličini, konfiguraciji i funkcionalnostima. To omogućava potrošačima da pronađu frižider koji najbolje odgovara njihovim potrebama i prostoru.
 5. Precizna kontrola temperature: Liebherr frižideri obično imaju napredne kontrole temperature koje omogućavaju precizno podešavanje unutrašnjih uslova za optimalno čuvanje hrane.
 6. Dizajn i estetika: Liebherr se trudi da dizajnira atraktivne frižidere koji se lako uklapaju u različite kuhinjske ambijente. Njihovi uređaji često imaju modernu i elegantnu estetiku.
 7. Održavanje i servisiranje: Liebherr ima dobru reputaciju kada je u pitanju podrška kupcima i servisiranje proizvoda. Ovo je važno za dugotrajnost i zadovoljstvo korisnika.
 8. Inovativni koncepti: Liebherr je poznat po svojim inovativnim konceptima, kao što su „BioFresh“ tehnologija koja produžava svežinu voća i povrća ili „NoFrost“ sistema koji sprečava stvaranje leda u zamrzivaču.

Ovi faktori čine Liebherr frižidere popularnim izborom među potrošačima koji traže visokokvalitetne i pouzdane uređaje za čuvanje hrane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *