Led plafonjere kao savršeno rešenje za sve vrste prostora

LED rasveta napravila je ogromu revoluciju u načinu osvetljavanju prostora, što se najviše ogleda u kvalitetu svetla i ogromnoj uštedi koja se pomoću nje ostvaruje.

Stariji način osvetljavanja, pomoću sijalica sa fasung tehnologijom, iako je služio svrsi, bio je prilično nesiguran. Procenat od opasnosti nastajanja požara je prilično veliki, sijalice se posle nekog vremena rada jako zagreju, koristi se živa i drugi opasni materijali za njihovo pravljenje koje ne prijaju ni čoveku, ni životnoj sredini, a ujedno pregorevaju i pucaju neverovatnom brzinom. Zahvaljujući led plafonjerama, ne kao zameni za sijalice, već u vidu potpuno  inovativnog korišćenja svetla i dekoracije prostora, staro, žuto svetlo, zaista je deo prošlog veka i zauvek ostaje demode.

Dobre strane LED plafonjera

Kada govorimo o prednostima i dobrim stvarima koje led plafonjere imaju, onda je malo teško odlučiti odakle se kreće. Ali, većini je važna ušteda, nekome novca, a nekome energije zbog očuvanja planeta, na šta njihovo korišćenje neminovno utiče. LED plafonjere koriste i do 90% manje električne energije tokom svog radnog veka, nego što za to vreme potroše obične sijalice. Ako ujedno uzmemo da za sve to vreme mora da se promeni dosta sijalica, a koristi se jedna led plafonjera, ušteda uloženog novca postaje još veća.

S druge strane, tu je svetlost. Stare, žute sijalice, ne daju svetlost koja je dovoljno jaka, a ujedno je to veštačka svetlost, koja ni približno nije ista dnevnoj. LED plafonjere, osim što na osnovu svoje veličine kažu za koju su površinu namenjene, uspevaju da imitiraju dnevnu svetlost, što je za oči spas, jer nema naprezanja, privikavanja nakon paljenja svetla, bola u glavi, pa je to ujedno još jedna dobra strana ovog izvora svetlosti.

LED plafonjere se mogu postaviti bilo gde, a to znači, mogu biti deo spavaće sobe, dnevne, sobe, kuhinje, kupatila, restorana, radionice bilo koje vrste, učionice, salona, prodavnice, tržnog centra… I svima će biti podjednako od ogromne koristi, bez obzira na to koju namenu jedan prostor ima. Svima će biti pružena najbolja moguća svetlost, koja je dovoljno jaka, ali neopterećujuća, da rade ili samo uživaju. Upravo ovo jeste jedna od važnih prednosti led plafonjera, što se mogu postaviti svuda. Naravno, osim drugačijih oblika i veličina, LED plafonjere se mogu naći i sa plafonjerama koje su dizajnirane za kuće, poslovne prostore, tako da se bez ikakve brige uklapaju u sve vrste enterijera.

Vrste svetlosti

Za razliku od obične sijalice, LED rasveta ipak nudi širi izbor kada je boja svetla u pitanju. Činjenica je da možete uvek odabrati led sijalice u bojama, bilo kojim, što je odlično za dekoraciju nekih salona, eksterijera, za šta se često led sijalice koriste. Međutim, LED plafonjere se u ovom slučaju najpre dele na one koje u sebi imaju tri vrste svetla ili možete odabrati jednu sa nekom od tih vrsta svetala.

Hladno bela, kao najčešće birana, daje najbolje osvetljenje, što je posebno važno u zubarskim ordinacijama, ambulantama, nekim kancelarijama, ali i u kućama, posebno u kuhinji i kupatilu gde svetlosti nikad dosta. Prirodno bela je svetlost koja u najvećoj meri imitira dnevnu svetlost, pa ove LED plafonjere dizajneri najčešće predlažu kada je prostor opremljen jarkim bojama koje bi neko drugo svetlo izmenilo. I poslednja jeste toplo bela boja, koja ima blagi ton žute boje, što se u najvećoj meri bira za domove, dnevne boravke, spavaće sobe, kako bi prostor dobio toplinu. A za najkvalitetnije plafonjere preporuka za kvalitet i trajnost su Vtac Srbija plafonjere.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *