Kako da malo porodično slavlje bude posebno

U doba globalne krize i oštrih propisa u vezi sa zabranom okupljanja, usmereni smo više nego ikada jedni na druge. Brinemo jedni o drugima, tako što izbegavamo svaki fizički kontakt, ali smo zato na vezi sa svim  nama dragim ljudima i čini se da se više nego ikada čujemo.

Ovih meseci sa svojim porodicama proveli smo vremena više nego ikada čini nam se. A onda kada na red dođu slavlja potrebno je uraditi nešto posebno i specijalno, kako bi ta slavlja bila sama po sebi posebna i drugačija, pošto gostiju neće biti. Predlažemo kako možete da napravite slavlje i da vam bude svima zabavno, iako nema gostiju. 

Lepo se sredite i svečano se obucite

Čim se svečano obučete to će već imati prizvuk slavlja. Dakle, samim tim i drugačije ćete se osećati. To znači da predlažemo da obučete nešto prilično svečano, da se našminkate, sredite frizuru, operete kosu i možda dodate tu još nekih detalja, kojima biste posvetili pažnju da zaista idete na neka velika okupljanja i slavlja. Dogovorite se u koliko vreme počinje vaše slavlje i budite spremni da uživate u svakom trenutku. 

Organizujte ketering 

Ono što je jako važno prilikom svakog slavlja, to je naravno hrana. Pošto nam je svima verovatno dosadila hrana koju mesecima pripremamo u kući i navikli smo na tu hranu, za slavlje možemo bar naručiti ketering. Ketering agencija u Beogradu ima mnogo i možete da izaberete. Možete se fokusirati na neka kuvana jela, a možete izabrati i neke specijalitete koje do sada niste probali. Ketering Beograd ima široku ponudu, posebno što ima toliko mnogo keteringa u glavnom gradu. Možete naručiti neki ketering potpuno drugačiji od onoga što ste navikli da jedete. Na primer, možete naručiti suši, morske plodove, meso od neke životinje koje do sada niste probali. Takođe, ketering nudi i određene vrste prelepih kolača, koji su i te kako zdravi i sa sirovim sastojcima. Samim tim, kada stigne ketering na vrata osetićete kako vaše malo slavlje zapravo dobija sasvim drugačiji smisao. 

Izbegavajte neprijatne teme i teme koje mogu dovesti do rasprave

Zabranite jednostavno da se govori o temama o kojima stalno razgovarate u vašem domu. Naravno treba zabraniti one teme koje mogu da podstaknu raspravu i slično. Gledajte da birate neke teme koje će vas zasmejati, koje će vas oraspoložiti. Ispričajte neke priče svojim najbližima, koje im do sada nikada niste rekli. Nekada ovo slavlje za ista bude posebno na svim nivoima. Možete unapred i da dogovorite teme i možda neka svako kaže o čemu bi voleo da priča. Pitajte vaše roditelje kako su se upoznali ili pitajte vašu decu da vam odaju neku njihovu tajnu, koju vam do sada nisu rekli. Ukoliko živite sa bakom i dekom, znajte da oni uvek imaju neke interesantne priče, te nemojte da propustite da ih priupitate nešto na tu temu. 

Video poziv sa rođacima koji nisu tu 

Vaši rođaci možda u ovom trenutku ne mogu da dođu na vaše slavlje i ne mogu da prisustvuju divnoj atmosferi i da probaju taj preukusni ketering, međutim oni mogu na jedan drugačiji način da budu sa vama. Okupite ih na video pozivu ili ih pojedinačno zovite i razgovarajte sa njima. To će vam takođe ulepšati veče. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *