Kad želite da vam osmeh zablista – fasete su najbezbolnije rešenje

Svi bismo do sjajnog i blistavog osmeha preko noći, da ne košta mnogo, da ne boli ništa i da nam traje dugo. Kako nam je privlačan i lep fizički izgled postao primaran, brojne se i dobre i loše stvari rađaju iz toga.

U moru instant rešenja teško je pronaći ono pouzdano i koje će ispuniti naše želje. Nekada su lepi zubi mogli da se dobiju samo veštačkom protezom, danas je metoda daleko više. Jedna od njih jeste svakako izbeljivanje zuba. Međutim, ponekad nije samo boja ta koja nam smeta kod zuba – često su to i neke sitne nepravilnosti u obliku ili razmak između njih. Kada je takva situacija, to se najbolje rešava fasetama za zube.

Neinvazivna metoda kao prva prednost

Za razliku od nekih bolnih i ne toliko svemoćnih metoda, kada se fasete za zube ugrađuju nema niti bola, niti to šteti zdravom zubu na koji se postavlja. Invazivnost se sadrži samo u tome što je neophodno da se zubi izbruse sa spoljašnje strane da bi faseta mogla da se zacementira na njega. To ni izbliza nije ono invazivno brušenje kakvo imamo kada se postavljaju krunice za zube, koje su ponekad jedino rešenje, i to kada dođe do većeg oštećenja zuba. Stomatolozi pribegavaju invazivnim metodama jedino kada je to neophodno i ako postoji šansa da se zub izgubi.

Za fasete za zube Beograd nudi mnoštvo opcija

Gotovo svaka iole razvijena stomatološka ordinacija danas u svoje usluge svrstava i ugradnju faseta ili vinira, kako se još nazivaju. Jedan je od najpopularnijih načina da se uklone sitni nedostaci a da se za to ne da pravo malo bogatstvo. Kada su u pitanju fasete za zube Beograd je grad u kome se na mnogim mestima to može obaviti, i koje su konkurenti kad su cene u pitanju. Stomatološka ordinacija i stručnjaci kojima ćete poveriti tu misiju treba da se biraju ne po nižoj ceni, jer je to često odraz manje kvalitetnih materijala koje koriste. Preporuka i reference su ono što prvo treba imati na umu.

Da li su jednom postavljene fasete za zube rešenje na duže staze

Fasete za zube u suštini jesu trajno rešenje, ali to koliko će trajati ipak zavisi i od nekih navika pacijenta. Naime, postoje određene stvari koje se podrazumevaju, a to je pravilna nega zuba, odnosno higijena. Zatim, neke namirnice i pića mogu uticati na to da se prvobitna boja faseta izgubi. Za to su uglavnom zaslužna tamnija pića sa kofeinom kao što su kafa, čaj, koka kola, ali i crno vino, recimo. Cigarete, naravno, nikako ne doprinose lepom izgledu uopšte, pa čak ni izgledu faseta. Još jedno je važno pomenuti – fasete ne pružaju zaštitu od karijesa – naprotiv. I karijes i kamenac se mogu pojaviti ispod njih, zato je oralna higijena još važnija i još bolje je treba sprovoditi. Takođe, ono što posebno treba izbegavati jeste grickanje tvrde hrane, kao što su na primer semenke ili suncokret, naročito kad su fasete na prednjim zubima. Kada se uzmu sve preporuke u obzir, održavanje i nije tako bezazleno, ali će svakako doprineti dužem veku faseta. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *