Doček Nove godine u Beogradu – šta je potrebno da znate?

Ukoliko razmišljate da narednu novu godinu dočekate u Beogradu, moramo da vas uvjerimo da je to izuzetno pametno. Beograd je već godinama na listu destinacija koje obećavaju odličan provod za Novu godinu. Jednostavno, svi znaju da je doček nove godine u Beogradu nešto posebno. 

Iako smo tek u prvoj polovini 2022. godine, nikada nije rano da počnete polako tražiti gdje ćete sa  proslaviti narednu novogodišnju večer. Ovo će vam olakšati planiranje budžeta, godišnjeg odmora, ali i smanjiti stres. 

 

Zašto odabrati doček Nove godine u Beogradu?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih je Beograd idealno mjesto za proslavu posljednje noći u godini. Grad ima veliki broj klubova, kafana, restorana, splavova i luksuznih hotela. Gdje god da dođete, dobar provod je zagarantovan, a česti su i nastupi poznatih regionalnih muzičkih zvijezda. 

Jedna od najjačih strana Beograda jeste njegova raznolikost. Jednostavno postoji veliki broj lokala i svaki od njih pušta drugačiju muziku i okuplja drugačije ljude. Bilo da slušate rock, jazz, narodnjake, dance ili pop muziku lako ćete naći mjesto i lokal za sebe. 

Ovo je odlična opcija i ukoliko ste ograničeni sa budžetom. Prosto, kada imate više opcija, lakše je naći i nešto što je u vašem cjenovnom rangu.

Klubovi, kafane i splavovi su postali jedan od simbola Beograda. Ovo je grad koji ima i dugu tradiciju kafana, a upravo je prva kafana otvorena u Beogradu. Svi koji su bar jednom iskusili čari noćnog izlaska u ovom gradu imaju nezaboravne uspomene.

 

Doček Nove godine u Beogradu – Šta još treba da znate

Jasno vam je da je zbog velike popularnosti klubova u Beogradu, potrebno svoje mjesto rezervisati na vrijeme jer se ulaznice brzo rasprodaju. Baš zbog toga nije rano da sa planiranjem mjesta proslave počnete upravo sada.

Cijene u klubovima u Beogradu variraju i mjesto se može naći i po cijeni od 25 evra. Te cijene mogu ići do 100 evra pa i više, a sve zavisi od mjesta koje želite u klubu, ali i naravno od popularnosti kluba. Obično su mjesta za šankom najjeftinija, dok ćete za mjesto u centru ili separeu morati izdvojiti najviše novca. Takođe, cijene su pristupačnije u noćnim klubovima, splavovima i kafanama, i kreću se između 25 i 60 evra. Doček je skuplji u luksuznim restoranima i hotelima i tu ćete obično morati da platite između 100 i 160 evra. 

U većini slučajeva u cijenu ulaznice je uračunata hrana i neograničena konzumacija alkoholnih i bezalkoholnih pića. Takođe, u mnogim lokalima u Beogradu za Novu godinu nastupaju i poznata imena naše muzičke scene. Neka od njih su gostovala i prošlih godina, ali će i za doček 2023. Među njima su  Seka Aleksić, Peđa Medenica, Andreana Čekić, Nataša Bekvalac, Saša Matić, Aca Lukas, Amar Gile i mnogi drugi. 

Na nekim mjestima će da gostuju DJ-evi, pa uzmite i ove opcije u obzir ukoliko volite techno ili pop muziku. 

 

Repriza Nove godine u Beogradu

U većini beogradskim klubova možete proslaviti i reprizu Nove godine. Tu u obzir dolaze ne samo kafane, splavovi i klubovi nego i restorani ili lounge barovi. 

Slično kao i za Novu godinu, i za reprizu je izbor dostupnih opcija veliki. U zavisnosti od muzike, lokacije, cijene i ambijenta lako možete pronaći svoju idealnu opciju.

Ono što je svakako bolja opcija kada je doček u pitanju jeste da su cijene niše, da je manja potražnja za mjestima i da vrlo lako možete naći i neku opušteniju varijantu ukoliko ne želite da partijate i ludujete. 

Zaključak

S razlogom je Beograd dobio nadimak balkanske prijestolnice zabave. Grad je pun klubova, kafana i splavova koji obećavaju odličnu zabavu i svi koji su bar jednom izlazili u Beogradu govore da je to bilo nezaboravno iskustvo.

Baš zato je Beograd odlična opcija za doček nove godine. Bez obzira da li želite ludi provod ili neku opušteniju varijantu u ovom gradu ćete naći nešto za sebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *