Da li online testovi za B kategoriju predstavljaju olakšicu kandidatima koji polažu?

Ukoliko ste u poslednjih nekoliko godina otišli da se prijavite u neku auto školu za polaganje za vozačku dozvolu, onda ste verovatno tih dana slušali od svoje okoline koliko se i kako sve izmenilo u odnosu na stanje koje je bilo u prošlosti i to prošlosti koja nije bila tako daleko.

Statistika o nezgodama na putu, saobraćajnim nezgodama sa smrtnim ishodima, učinila je da se stvori hitna promena zakona i pravilnika o saobraćaju, a to je sve u najvećoj meri, može se reći, uticalo na pravila učenja, polaganja i sticanja vozačke dozvole. Danas je potrebno nekoliko meseci spremanja i učenja kako bi se došlo do polaganja, a novi zakon kaže da je svaka nova vozaka dozvola, odnosno prva dozvola i probna, bez obzira na to koliko kandidat ima godina.

No, pre dobijanja vozačkje dozvole, potrebno je naučiti i usvojiti potrebno, a iako duže traje, danas postoje brojne olakšice koje pružaju kandidatima mogućnost da lakše nauče sve pre polaganja.

Online testovi za B kategoriju

Jedna od najvećih olakšica za kandidate jeste postojanje online testova za B kategoriju, ali ne samo za nju, već i preostale kategorije. Online testovi za B kategoriju su podeljeni po kategorijama, pa tako možete birati koju ćete u tom trenutku kod sebe da proverite, ali mnogo važnija stvar jeste to što svako pitanje prati i određen komentar koji samo pitanje objašnjava, odnosno, objašnjava pravilo koje dovodi do toga zašto je nešto postavljeno kako jeste. Na taj način se lakše uči, ali i naučeno se brže usvaja i postaje deo dugotrajne memorije.

To je nekada ujedno bio veći problem, jer se znanja koja su se sticala nbisu dugo pamtila, većina je sve učila napamet za ispit koji sledi, nakon čega se najveći broj naučenog brzo zaboravljao. Uz sve ovo, online testovi za B kategoriju su sastavljeni od svega onoga što je MUP objavio na svom zvaničnom sajtu, te nema bojazni da postoji neka greška ili nedostatak. Na kraju svakog testiranja, kandidat saznaje broj osvnojenih bodova, što će vam ukazati na to da li ste neku oblast dobro savladali ili je potrebno da joj se još malo posvetite.

Zvanične testove koje izdaje MUP možete pronaći i na ovom linku https://www.autoskolapavlin.com/novi-testovi-online/.

Online auto škola

Međutim, nisu samo online testovi za B kategoriju ono što odlikuje online auto školu, niti testovi za preostale kategorije. Online auto škola poseduje i druge, brojne olakšice koje se nude svim trenutnim i budućim kandidatima koji žele da polažu za vozačku dozvolu. Na samom početku, online auto škola poseduje spisak instruktora, predavača i ispitivača, što je odlična stvar kod samog odabira auto škole koju ćete odabrati za sebe. Osim toga, online auto škola pruža uvid u dostupna vozila na kojima se kandidati obučavaju, koja su vozila, rezultate servisa, uvid u registraciju, što je svakako odlična stvar koja vas može prevagnuti da li ćete neku auto školu odabrati za sebe ili ne.

Na samom kraju, online auto škola jeste osmišljena kako bi išla u korak sa savremenim vremenom, sa digitalnom erom, pa se podrazumeva da neke stvari ne morate rešavati telefonom ili odlaskom do auto škole, već je, na primer, zakazivanje termina za ispit moguće odraditi upravo preko nje.

Pročitajte još zanimljivih tekstova iz obalsti auto-moto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *