Savršena ostrva za letovanje u Italiji

Postoje mesta koja vam pružaju neverovatan mir, ali i nalet adrenalina, posebno kada posetite ostrva koja nisu još uvek preopterećena turistima i nisu potpuno istražena.

Italija je zemlja sa divnim letovalištima. Želimo da vam predstavima ona od kojih će vam zastati dah i kojim ćete biti oduševeljeni i sa zadovoljstvom ćete prepričavati prijateljima na kakvom ste magičnom mestu bili. Na takvim mestima nema puno turista i na nekom od ostrva koje ćemo vam pomenuti možete biti među malobrojnima koji govore engleski jezik. Dakle, ukoliko je vaš izbor letovanje u Italiji, a želite nešto egzotično, razmislite o ovim ostrvima:

Nestvarno ostrvo sa mirisom borova – San Domino

San Domino je impozantno ostrvo koje nije previše posećeno od strane turista, a jedini razlog je jer nisu čuli za njega. Ostrvo je biser Tremitskih ostrva i Italijani su jako ponosni na ovo prelepo ostrvo. Mistika ovog mesta leži upravo u maloj posećenosti, zahvaljujuči kojoj je priroda očuvana i dominira omamljujuć miris svežih borova. Morski svet je bogat, voda prozirna i pruža savršen odmor. Pored relaksacije sebi možete priuštiti i da ronite čak do potonulog broda. Obilje je biljaka, raznih oblika i boja koje vas odmor na ovom ostrvu mogu učiniti prelepim.

Rajsko ostrvo ružičastog peska – La Madalena

Italijanski dragulj su svakako ostrva La Madalena. Prvo što ćete primetiti jeste kristalno čista voda i pink pesak. Činiće vam se da se nalazite na nekoj razglednici. Ostrva se nalaze na severoistočnoj obali Sardinije i toplo preporučujemo posetu malim ostrvima koji se zbirno zovu Porto Madona, a čine ih Santa Marija, Razoli i Budeli.

Ostrvo od kojeg se počinje – Điljo

Điljo pored netaknute prirode nudi i nekoliko odličnih restorana koji odišu duhom stare Italije i tradicijom. Điljo je deo Toskanskog arhipelaga. Jako je malo obrađenih površina, sve ostalo je očuvana priroda i to je za svaku pohvalu. Ipak, malo podsećanje da neki delovi netaknute prirode znače i da je pristup zabranjen za turiste.

Fiesta , fiesta – Lampeduza

Lampeduza ostrvo nije najadekvatnije turistički propraćeno ali jeste bilo više puta pominjano zbog činjenice da je ostrvo tako pozicionirano da je najbliže afričkom kontinentu. Turistički gledano, najzvučniji je festival koji se održava u septembru svake godine pod nazivom Festival Madone od Lampeduze. Tada je ostrvo najviše posećeno, svi se okupljaju da bi propratili veliki vatromet. Festival dovodi i muzičare koji za vreme festivala održavaju koncert za pamćenje.

Poznato i primamljivo ostrvo – Ponca

Ponca je divno ostrvo sa bogatom florom i faunom. I ovde je obilje netakniute prirode , skrivenih plaža i savršene prozirne omamljujuće vode. Dodatno je ovo ostrvo interesantno jer su kuće koje su tamo izgražene sve šarenolike i daju jako lep utisak. I ovde možete uživati u prelepim plažama. Razlika Ponca od ostalih navedenih ostrva se ogleda u tome što su za ovo ostrvo ipak turisti čuli i u jeku sezonu može doći do gužve.Do ostrva se dolazi iz pravca Napulja. Najlepša plaža je Kjaja Di Luna i do nje se dolazi prolaskom kroz tunel.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *