Četiri zanimljive činjenice o ćilibaru

Pre nego što počnemo da govorimo o zanimljivostima u vezi sa ćilibarom treba da pojasnimo šta je to ćilibar. Naime, ćilibar je vrsta smole, ali vrlo specifična vrsta smole.

Kada se kaže ćilibar svi uglavnom pomisle na dragi kamen ili mineral, ali ćilibar nije ni jedno ni drugo. Ćilibar je zapravo smola. Inače, ćilibar je fosilna smola, da bude precizni. Ova vrsta smole nalazi se veoma starom drveću, drveću koja su verovatno rasla i pre nekoliko miliona godina.

Obično se ta smola nalazila u Skandinaviji i oko Baltičkog mora. Zato kada vam neko kaže da je ćilibar iz tog regiona onda treba da znate da je to najbolji, jer se smatra da je on zapravo najčistiji i najkorisniji. Zato i ne čudi da se koristi za ogrlice za bebe, o čemu više možete pročitati na ogrlicezabebe.com

Glavni element ćilibara – sukcinantna kiselina

Vreme je da se malo detaljnije upoznamo sa ćilibarom. Dakle, rečeno je da je ćilibar izuzetno kvalitetna vrsta smole. Glavni sastojak ćilibara, odnosno supstanca koja je dominantna jeste sukcinatna kiselina. Inače, ova kiselina je veoma značajna za čoveka, za njegovo zdravlje i sveukupno stanje. Generalno ćilibar je taj koji je i te kako zdrav.

Inače, pozitivan aspekt ćilibara, odnosno ove kiseline dokazao je Robert Koč, dobitnik Nobelove nagrade. Dakle, njegovo izuzetno svojstvo je potvrđeno i od strane nauke. Ovaj naučnik je dokazao i da ne možete nikada da preterate sa upotrebom ćilibara. Dakle, kako god da se koristi ne postoji rizik od nekih štetnih uticaja, čak i ako se koristi u nekoj većoj meri.

Glavni je element ogrlica za bebe

Naravno, svima nama je ćilibar poznat kao sastavni element ogrlica za bebe. Ogrlice za bebe napravljene od ćilibara su i te kako korisne i kvalitetne. Nije ni čudo što su toliko popularne.

Poznato je da ogrlice za bebe ublažavaju, odnosno umanjuju bilo kakve bolove kod dece, odnosno beba. Kada se govori o ogrlicama za bebe, uglavnom se ističe da one utiču da se kod beba smanje bolovi kada im rastu zubići. Ali su one izuzetno korisne i kada se jave neki drugi bolovi, a pomažu bebi da kroz proces odrastanja brže ojača i poboljša imunitet.

Interesantna je činjenica da i mame mogu da koriste ogrlice za bebe, zato što će im one upravo zbog ovog sastojka ublažili bolove prilikom dojenja.

Šta simbolizuje ćilibar

Ima i onih koji smatraju da je ćilibar kamen, odnosno koriste ga kao kamen koji ima određeno značenje. Dakle, ćilibar u tom svetu predstavlja sunčevu energiju. On utiče na radost, donosi svetlost u naš život, ali i toplinu. Sada možda i ono što je najvažnije – smatra se da ćilibar može da privuče ljubav, kao i da stimuliše sreću. Zato ga i mnogi koriste kao neku amajliju za sreću i kada žele da se zaštite.

Ukoliko ste negativni ili se osećate napeto, trebalo bi da počnete da koristite ćilibar, koji će vam pomoći da pročistite duh i da izbacite sve te loše osećaje koje držite u sebi.

Šta leči ćilibar?

Ćilibar se ne koristi samo kada su ogrlice za bebe u pitanju. On se i te kako koristi u alternativnoj medicini. Na primer ćilibar može da umanji bol prilikom porođaja, može da utiče na smanjenje bolova kada imate problema sa stomakom, želucem, štitnom žlezdom, glavoboljom ili grlom.

Takođe, ćilibar pomaže i kada vas boli zub, kada imate probleme sa leđima. U gotovo svim oblastima ćilibar i te kako pomaže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *