Zglobni nosači za TV za udobno gledanje TV-a

Razvojem tehnike i elektro industrije primorani smo i da neznatno menjamo navike, odnosno da se, u svakom pogledu, prilagođavamo savremenim tokovima, koja se ponekad tiču organizacije i uređenja prostora. Kada su klasični televizori polako izlazili iz upotrebe sa sobom „su poveli“ i klasične komode za televizor. Jednostavniji dizajn i mnoge nove mogućnosti modernih plazma televizora, doveli su do toga da nam više nije potreban komad nameštaja za tako važan uređaj, već je dovoljan zid ili ugao (ćošak) i dobri nosači. Danas se TV nosači masovno koriste u stanovima, kafićima, bolnicama, kladionicama,… Oni čine da sam objekat deluje prostranije, modernije, a i vrlo su praktični.

Koje vrste nosača za TV postoje?

Postoji više vrsta TV nosača: 

fiksni nosači – TV je montiran/zakačen na zidu poput slike i daljeg pomeranja nema; 

nagibni nosač – postoji mogućnost pomeranja pod određenim uglom horizontalno i vertikalno;

zglobni nosač za TV – unapređena verzija nagibnog nosača. 

Pored toga što zglobni nosač za TV može da se pokreće po horizontali i vertikali, može i da se izvuče iz zgloba kada se TV gleda pod određenim uglom.

Saveti o nosačima iz TV servisa

Nije lako izabrati nosač za TV, naročito ako imamo u vidu da to nije poput komada nameštaja, koji lako možemo zameniti drugim. Nosači za TV se proizvode u crnoj i sivoj boji, tako da je u tom smislu, izbor sužen, ali sasvim dovoljan. Iz TV servisa savetuju da prvo na šta bi trebalo obratiti pažnju bude izdržljivost nosača, zatim bi trebalo proveriti dijagonalu televizora, kako bi se uklopila, odnosno bila kompatibilna sa nosačem. Važno je premeriti i raspon rupa za šrafove sa zadnje strane televizora. U TV servisu naglašavaju da se nosači mogu razlikovati po rastojanju između zida i uređaja i taj raspon varira od 10 do 400 mm. Minimalna udaljenost televizora trebalo bi da bude tri njegove dužine dijagonale. Iz TV servisa poručuju da za montažu nosača, pre svega treba da se „slepo“ pridržavate uputstva koje je dato i da više puta, pre postavljanja televizora na nosače, proverite njihovu izdržljivost. Ukoliko se ne snađete, svakako vam monteri iz TV servisa mogu pomoći 

Zglobni TV nosači – praktičnost i udobnost

Zglobni ili pokretni TV nosači namenjeni su prvenstveno za gledanje televizora iz različitih uglova prostorije. Pre kupovine nosača trebalo bi proveriti maksimalnu udaljenost od zida. Što je udaljenost nosača veća/duža, to je manevrisanje pod različitim uglovima bolje. Zglobni nosači imaju 2 ili 3 zgloba (što ih je više, bolje je) i oni određuju pokretljivost televizora. Pre montiranja zglobnog nosača, trebalo bi da odredite pod kojim uglovima želite da pomerate TV u odnosu na zid. Zapravo je potrebno da rešite da li će vaš TV biti u uglu između dva zida, pa će mu biti potreban „lakat“ ili će biti dovoljno da TV bude montiran na otvorenom zidu, jer svi oni pored rotacije levo-desno, imaju i mogućnost blagog nagiba. Sa zglobnim TV nosačem uštedećete na prostoru koji će postati moderan, televizor će biti na sigurnom i moći ćete da ga gledate iz različitih uglova prostorije, u sedećem ili ležećem položaju, a tako da slika uvek bude besprekorna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *