Zbog čega su kuhinje po meri češći izbor od gotovih kuhinja?

Kuhinja je za neke od ukućana samo prolazno mesto u kući, u nju zalaze na trenutak po hranu ili piće, pa i ne obrate pažnju na kuhinjske elemente, njihov raspored, funkcionalnost, dotrajalost.

Medjutim, za domaćice je kuhinja više od prolaznog mesta u kući, tu one stvaraju svoju čaroliju, važno im je da kuhinjski elementi budu u njihovoj službi, funkcionalni, a posebno ih nervira ukoliko su dotrajali, pa se vrata od elemenata ne zatvaraju kako treba, zjape i otkrivaju ono što bi one da sakriju. To su razlozi zbog kojih dotrajalu kuhinju menjaju novom, a izbor ni malo nije lak, posebno što trenutno tržište kuhinja nudi sve više modela gotovih kuhinja, ali je i sve bolja ponuda majstora koji prave kuhinje po meri.

Kuhinje po meri ili po šablonu?

Prilikom zamene kuhinje, mnogi ne žele dodatno da komplikuju kupovinu, da produžavaju i odlažu rokove, pa su u tim slučajevima gotove kuhinje pravo rešenje. Gotove ponudjene kuhinje u popularnim salonima nameštaja, obično su za nijansu povoljnije od kuhinja pravljenih po meri. Još jedna od prednosti je što je mnogo kraći rok isporuke, već za nekoliko dana mogu da se montiraju. Medjutim, već gotove kuhinje imaju i svoje nedostatke u odnosu na kuhinje po meri, prvo što je pravljena po šablonu i još mnogi će imati takvu, a sigurno se neće uklopiti baš u milimetar prostora u kuhinji, zato što nije pravljena po meri. Gotove kuhinje prave se, uglavnom, od tanjih materijala poput iverice, a takav materijal ne odlikuje baš dugotrajnost, nije postojan i vodootporan poput nekih kvalitetnijih materijala. Možda se u nekim salonima mogu naći gotove kuhinje od drveta ili medijapana, ali su i one radjene po standardnim dimenzijama, teško uklopive u bilo koji prostor, pa će sigurno ostati šupljine ili se neće uklopiti svi elementi, dok se kuhinje po meri rade po preciznim dimenzijama i od materijala koji je po izboru klijenata.

Iskustva klijenata o kuhinjama koje se prave po meri

Iskustvo u radu sa klijentima pokazuje da ljudi najčešće žele kuhinje po meri, koje se ne mogu naći u gotovoj ponudi, i da su uglavnom gotove kuhinje, koje su samo lepe na oko, vrlo brzo menjali kuhinjama koje prave stolari po željenim merama i da je iskustvo i profesionalnost, ipak, na strani stolara. Oni u razgovoru sa klijentima dolaze do najboljeg zajedničkog rešenja. Stolari neće preporučiti da se kuhinja pravi od jeftinog materijala, iako uvek mogu da je „našminkaju“ da izgleda vrlo skupoceno i atraktivno. Kuhinje po meri se, uglavnom, sklapaju na licu mesta, pa stolari dodatno proveravaju i podešavaju svaki element i organizuju prostor prema željama i navikama klijenata. Kuhinje po meri odlikuje posebnost i jedinstvenost, to su često prava unikatna remek dela stolara, koji na osnovu iskustva predlažu raspored boja, dezena, materijala, često kombinuju različite materijale ili usvajaju predloge koje su klijenti negde videli. Sigurno je veće zadovoljstvo ukoliko se kuhinja savršeno uklapa u prostor i ima lični pečat onih koji u kuhinji provode mnogo vremena, zato treba da je kreiraju tako da im u kuhinji bude što prijatnije.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *