Zbog čega bi bilo dobro da imate plise komarnike na prozorima?

 

Bilo da se nalazite u situaciji da kupujete ili renovirate stan, možda biste trebali da razmislite o ideji da na svojim prozorima ili terasnim vratima ugradite komarnike. Reč je o ne toliko skupoj investiciji koja se gledano na duži vremenski period itekako isplati.

Danas ih možete pronaći u mnogim prodavnicama koje se pored komarnika, bave i ugradnjom pvc prozora. Plise komarnici su definitivno najpopularnija vrsta koja se danas  ugrađuje na svim modelima prozora. 

Mnogi investitori prilikom same izgradnje stambenih zgrada, uz roletne postavlja i komarnike pa nakon useljenja u nov stan ne morate da razmišljate o ovoj vrsti ulaganja. 

Zbog čega su komarnici nešto što svaki dan treba da ima, predstavićemo vam u nastavku teksta. 

Sa komarnicima nećete morati da brinete o insektima

Poznato je da komarnici najpre štite od ulaska svakojakih insekata u sobe, pa vas tako neće nervirati njihovo zujanje niti ujedi, a da ne pričamo o tome da nećete imati uprljane zidove i da nećete morati da ih krečite svake godine.

Komarnici su napravljeni tako da ni najsitnije bubice neće moći da uđu pa ćete biti u potpunosti bezbedni. 

Bićete zaštićeni od alergijskih infekcija

Pored što sam naziv govori vas štitr od komaraca, ali i drugih dosadnih insekata, komarnici su idealni za sve one koji imaju problema sa nekom vrstom alergijskih infekcija, poput alergije na polen, posebno ukoliko žive u takvoj sredini da su okruženi zelenilom. 

Iako mu je namena pre svega funkcionalnost, komarnici danas i estetski mogu uticati na to da vaš dom izgleda moderno i lepše. 

Zbog čega su plise komarnici najtraženiji?

Iz godine u godinu, sa razvojem tehnologije, pojavi se neki nov model komarnika koji je po načinu upotrebe nešto drugačiji od prethodnog. Ukoliko pratite trendove i bitno vam je da idete u korak sa modom kada je uređenje enterijera u pitanju, onda su plise komarnici idealni za vas.

Reč je o komarnicima koji rade po principu “harmonika vrata”, što znači da funkcionišu tako što se povuku u jednu stranu. 

U zavisnosti od toga kakve su vam dimenzije prozora ili terase zavisi i koji model pliše komarnika ćete odabrati. Tako oni mogu biti jednodelni, dvodelni ili oni koji su predviđeni za francuske balkone. Što se tiče njegove same upotrebe, tu ne trebate da brinete. Vrlo su lagani za upotrebu tako da omogućavaju svakome da ih koristi. Na sredini, svaki plise komarnik ima ugrađenu ručicu i sa njom jedino rukujete kada želite da ga otvorite ili zatvorite. 

Po čemu se plise komarnici razlikuju od drugih vrsta komarnika?

Plise komarnici su napravljeni od vrlo kvalitetne vrste materijala. Ram komarnika je napravljen od aluminijuma dok je mreža izdržljiva pa nećete morati da brinete da li će vam se poremetiti nakon jačeg udara vetra i sl. Takođe, aluminijum je materijal koji komarnik štiti od ultraljubičastog zračenja kao i od same korizije ili nekog oblika deformiteta.

Sa plise komarnicima nećete morati da brinete o tome da će vam se neki insekt uleteti u stan, dok ćete istovremeno biti zaštićeni od sezonskih alergija. Zbog toga mogu biti idealan izbor za vaš dom.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *