ZAŠTO SU ŽENSKE NAOČARE ZA SUNCE OBAVEZNI MODNI DETALJ I KAKO IH ODABRATI?

Skoro svaka dama poseduje bar jedan par naočara za sunce koje vešto uklapa uz različite odevne kombinacije. Međutim, one su i vrlo važan i koristan aksesoar, bez kojeg nije preporučljivo provoditi vreme na letnjem suncu.

PRIMARNA ULOGA

Naočare za sunce ženske, kao i muške, pre svega imaju vrlo važnu ulogu u zaštiti od sunca. Naime, zahvaljujući njima oči i lice bivaju zaštićeni od štetnih UV zraka, naprezanja, pa čak i oboljenja koje može prouzrokovati intenzivno svetlo ili prelamanje svetla. Stoga je tokom sunčanih vrelih letnjih dana uvek preporučljivo nositi i naočare za sunce, uz dodatne zaštitne detalje poput šešira ili kačketa. Dakle, njihova je uloga, iako mogu biti vrlo atraktivne i neobične, u stvari primarno zaštitna.

NEODOLJIVI AKSESOAR

Svaka letnja odevna kombinacija umnogome izgleda lepše i atraktivnije kada se sa njom usklade i odgovarajuće ženske naočare za sunce. Odlično idu uz zanimljiv kupaći kostim, lepršavu haljinu, teksas šorts i kratku majicu – uz sve se slažu, i svoj odeći, kao aksesoar, dodaju poseban šarm. Neretko su i same u različitim bojama, neobičnih oblika i šara, pa se na taj način i uklapaju sa odećom i njenim nijansama. One, naime, prate odevne stilove i trenutne modne trendove, tako da svojim dizajnom bivaju odraz modernosti.

KATKAD I NEOPHODNE

Iako su naočare za sunce ženskoj odevnoj kombinaciji svojevrsna dopuna, koja je ulepšava i obogaćuje, ne treba zaboraviti da su one, pre svega, praktične, a kao takve poželjne u letnjim mesecima – ali i drugima kada smo izloženi sunčevoj svetlosti. Međutim, one su ponekad i potpuno neophodne, na primer kada smo dugo napolju, a naročito kada se bavimo određenim fizičkim aktivnostima na otvorenom, poput skijanja, vožnje bicikla ili motora, kada jedrimo ili upravljamo automobilom.

ŠIROK IZBOR

Naočare za sunce mogu biti i okrugle i pravougaone, pa čak imati i više od četiri ugla, i elipsaste i mačkaste, i takozvane pilotske. Ramovi mogu biti vrlo dominantni ili pak gotovo neprimetni, metalni ili plastični, jednobojni, dvobojni, šareni, sa različitim dezenima i dodatnim detaljima, na primer cirkonima. Boja stakala se takođe može razlikovati. Sam model može biti krupniji ili sitniji, a naočare mogu biti u stilu koji je svakodnevni, sportski ili veoma elegantan. Neutralne boje i svedeni dizajn činiće da ih možemo nositi u različitim prilikama, dok su one ekstravagantnije, upečatljivih boja i dizajna, iako interesantnije, donekle i obavezujuće. Važno je da svako može odabrati model prema svojoj meri budući da je izbor modela zaista širok.

KOJI MODEL IZABRATI?

U prodaji se nalazi veliki izbor modela ženskih naočara za sunce, različitih brendova, cena, dizajna. Preporuka je da na njihov izbor pre svega treba da utiče naš oblik lica, koji može biti okruglasti, ovalni, četvrtasti, srcast ili pak trouglast. Tako da model treba da bude prema našem ukusu, ali i da nam pristaje kako bi naočare za sunce ženskom autfitu doprinele. Osim, dakle, svojstava face, trenutnih trendova i ponude, na odabir treba da utiče i udobnost rama, jer naočare treba prirodno da nalegnu, te da ih nosimo neosetno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *