Zašto su privatne srednje škole zapravo dobre za vaše dete?

Državne vs. privatne srednje škole – dilema koja je stara koliko i moderno obrazovanje. Nažalost, mnogi biraju državne škole isključivo iz finansijskih razloga, istovremeno verujući da su privatne srednje škole mnogo bolje za njihovu decu, kako zbog programa i mogućnosti koje škole nude, tako i zbog interesovanja i sklonosti samog deteta. Ukoliko vaše dete ove godine upisuje srednju školu, a vi i dalje niste načisto sa tim kojoj obrazovnoj instituciji ga prepustiti, pripremili smo za vas nekoliko glavnih razloga zbog kojih su privatne srednje škole dobar izbor za vaše dete, a vi sami procenite šta vam se najviše isplati, kako finansijski, tako i dugoročno i – intelektualno.

Privatne srednje škole imaju specijalizovane programe

Privatne srednje škole svakako jesu skuplja opcija u odnosu na one besplatne, državne, ali samim tim što izdvajate neka sredstva za školovanje deteta, očekivano je da ćete za taj novac dobiti nešto posebno i nešto što državne škole ne mogu da vam pruže. Tako, privatne srednje škole u Beogradu uglavnom imaju specijalizovane programe koji omogućavaju deci da se bave upravo onim čime žele, bez zamaranja gradivom koje im nikada neće biti potrebno.

U skladu sa tim, postoje privatne srednje škole koje su specijalizovane za sportiste ili za umetnike (što kada su u pitanju dizajn i modeling, što kada su u pitanju mediji i gluma) koje garantuju deci stručno i primenljivo znanje i to baš iz onih oblasti koje su im zanimljive. Na primer, ukoliko vaše dete zna da će se određenom umetnošću baviti i po završetku upisane privatne srednje škole, sa znanjem i iskustvom stečenim na ovaj način, od samog starta će biti spremno i na sledeći korak, odnosno, fakultet.

Privatne srednje škole nude posebne pogodnosti pohađanja

Ono po čemu su privatne srednje škole posebne svakako je mogućnost školovanja „na daljinu“, online, vanredno i po posebnim rasporedima. Naravno, sve ovo je fleksibilno i zavisi od obaveza koje dete ima sa strane. Na primer, ako se dete profesionalno bavi sportom, neće moći da pohađa sve časove i redovno učestvuje u nastavi pa tu na scenu stupaju privatne srednje škole u kojima je moguće prilagoditi pohađanje časova treninzima, takmičenjima i drugim obavezama koje profesionalni mladi sportista ima. Takođe savladće tehnike brzog učenja koje će pomoći detetu u daljem školovanju.

Pohađanje srednje škole na ovaj način će nekako pripremiti vaše dete i za obaveze na fakultetu, budući da sličan metod polaganja ispita postoji i u ovoj obrazovnoj ustanovi. Zahvaljujući širokoj upotrebi interneta, sve potrebne materijale i beleške sa časova učenik privatne srednje škole može pronaći online, dok će se sa profesorom i mentorom naknadno dogovoriti oko termina polaganja i bilo koje dodatne pomoći.

Privatne srednje škole imaju poseban sistem rada

Iako mnogi misle da su privatne srednje škole lakše od državnih odnosno da nastavnici dopuštaju prepisivanje a učenici koriste bežične bubice za polaganje testova, to uopšte nije tako. Jedna od velikih prednost privatnih srednjih školi je ta što se profesori zaista bave decom. Svakom učeniku se postupa pojdinačno i sa punom pažnjom, a gotovo sve privatne srednje škole svojim učenicima obezbeđuju i mentore kako bi bili uvereni da svaki učenik dobija onoliko pažnje koliko mu je potrebno za profesionalni razvoj i napredak. Dakle, možda ćete platiti školovanje više, ali to svakako neće biti uzalud potrošen novac jer ćete svom detetu pružiti obrazovanje kakvo zaslužuje i kakvo najviše odgovara njegovim posebnim interesovanjima i talentima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *