Zašto kupovati nove auto delove

Automobile kao i sve uređaje treba održavati redovno i pravovremeno. Međutim, bez obzira koliko ih mi održavali pravilno, u nekom trenutku auto će tražiti da se pojedini delovi poprave ili čak zamene. U tom slučaju uvek možemo birati između dve opcije. To su biranje i kupovina auto delova novih od proizvođača ili rezervnih odnosno polovnih auto delova. U početku to deluje kao izbor sa dve opcije i da je svejedno da li ćete kupiti originalne ili polovne delove ako se to uklapa u vaš budzet. Ono što je tačno jeste da nije svejedno. Iako su rezervni delovi u većini slulčajeve jeftiniji od novih auto delova, postoje razlozi zbog kojih će vas oni dovesti do većeg troška kada se na kraju računica svede. Veliki izbor auto delova možete pogledati na linku.

 

Kvalitet i performance

 

Prva bitna razlika između originalnih novih i polovnih rezervnih auto delova jeste način na koji su napravljeni. Novi auto delovi izrađeni su u fabrikama iz kojih potiču i naši automobili koji te delove imaju u sebi. Za razliku od novih, polovni auto delovi nisu izgrađeni na tim proizvodnim ,linijama, već se koriste kao višenamenski delovi.

Iz tog razloga, oni nikada ne mogu biti efikasni kao i novi, jer se proizvode za više namena odnosno da posluže više marki automobila. Tako optimizovani, mogu proizvesti niz problema, dovesti do novih kvarova, i dovesti do potrebe da se pojedini delovi menjaju ponovo, što znači ponovni utošak novca.

 

Sigurnost

 

Drugi razlog zbog kojih su novi delovi bolji jeste sigurnost odnosno bezbednost. Ovde se prvenstveno misli da bezbednost putnika. Kada krećemo na put ili dužu vožnju, očekujemo neku sigurnost u našim automobilima. Iz tog razloga, pre nego što se upustimo u bilo koje duže putovanje, potrebno je proveriti auto i njegovu sigurnost u ovlašćenim servisima. Takvi servisi rade se i prilikom puštanja novih automobila u prodaju, te kupci na osnovu njihove sigurnosti odlučuju da li će kupiti baš taj auto.

Međutim, ukoliko se odlučite da kupite auto sa rezervnim delovima, nećete biti sigurni u vašu bezbednost, s obzirom na to da ti delovi nisu namenjeni isključivo za vaš auto, te da će oni skladno raditi sa ostalim delovima vašeg autommobila nije pouzdano.

 

Garancija

 

Prilikom kupovine novog auta, uključena je garancija da će pre njenog isteka svi troškovi biti rešeni od strane proizvođača. Ukoliko se ipak odlučite da delove auta zamenite rezervnim, garancija više neće važiti, jer auto više ne vredi kao nov kao kada je bio kada je kupljen. Stoga novi auto delovi nose sa sobom određeni period garancije da ukoliko dođe do kvara dobijate novi deo od proizvođača. Tada možete biti potpuno sigurni u svoju bezbednost ali i u stanje vašeg dzepa.

 

Uvek budite oprezni i uzmite u obzir posledice koje mogu nastupiti ukoliko se odlučujete za jeftinije varijante i mislite da nije vredno platiti više. Sigurno je da kada dovedete vaš auto u sertifikovani servis da će vam to biti garancija da će vaš auto dobiti najviši nivo popravke i opremanja.  Jer kao što ni vaš telefon ne biste doveli u rizik i kupovali na bilo kom mestu, tako se isto pobrinite i za zdravlje vašeg automobila. Kada se odlučite za odgovarajući servisni centar, bilo da je to po preporuci prijatelja ili savetu sa foruma, znajte da će vaš automobil biti popravljen korišćenjem novih auto delova, koji nisu receiklirani već upravo izašli iz fabrike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *