Zašto je Egipat sada dobar izbor za letovanje?

Uz to što je jedna od retkih zemalja, koja je veći deo ove godine držala otvorene granice za građane naše zemlje, Egipat je i odlična destinacija za one koji zaista žele da uživaju u odmoru, u trenutku kada je u svetu proglašena pandemija korona virusa.

Naime, najpre je potrebno za letovanje u Egiptu da svaki turista iz naše zemlje obezbedi validan PCR test, odnosno negativan test koji ni u kom slučaju ne sme biti stariji od 72 sata.

Takođe, važno je i da popuni dokument o trenutnom zdravstvenom stanju, a gotovo je sigurno da će prilikom sletanja na aerodrom u Egiptu biti u obavezi da ispoštuje sve propise, tako da će svakom turisti biti izmerena i telesna temperatura prilikom prijavljivanja u hotel. Svako od njih će dobiti i informatore o tome kako treba da se ponaša ukoliko oseti bilo kakav simptom zaraze tim virusom. Posetili smo turističku agenciju Ponte Travel koja već godinama organizuje turistička putovanja u ovu zemlju i pitali zašto je Egipat dobar izbor za letovanje.

Sertifikati o bezbednosti

Da bi privoleli što više stranih turista da posete njihovu zemlju, vlasti u Egiptu su se potrudile da obezbede visok nivo sanitarno – higijenskih mera u svim objektima, kako u hotelima, tako isto i u restoranima, zatim u okviru brojnih arheoloških nalazišta, u muzejima i u svim ostalim objektima, koji su namenjeni turistima. Samim tim što neki smeštajni objekat, na primer ima taj sertifikat, svako ko se odluči za letovanje u Hurgadi ili u Egiptu uopšte i poseti taj hotel, gotovo da je potpuno siguran da je u njemu bezbedan od trenutno važeće pandemije.

Letovanje u Hurgadi

Kao jedna od najzanimljivijih destinacija na Crvenom moru se definitivno izdvojila Hurgada, koja je do osamdesetih godina prošlog veka bila jedno, da tako kažemo, najobičnije selo, čiji su se stanovnici uglavnom bavili ribolovom.

Vrlo brzo posle toga u mesto dolaze strani investitori, ali i domaći i ovo letovalište se vremenom izdvojilo kao jedno od vodećih na obalama Crvenog mora.

Inače je letovanje u Hurgadi idealno u različitim periodima godine, a prosečna temperatura se kreće oko 30 stepeni Celzijusove skale i to u većem delu godine, dok je u toku leta ona za oko 10 stepeni viša u proseku.

Zanimljiv je i podatak da mnogi stanovnici, naročito Evrope, uborave u Hurgadi i u toku zimskih meseci, jer su temperature u ovom egipatskom letovalištu tada idealne za odmor i uživanje.

Osim turista, za letovanje u Hurgadi se odlučuju i stanovnici Kaira, kao i sa prostora Gornjeg Egipta.

U Hurgadi ne žive samo Egipćani, već i oko 20 000 stanovnika ruskog porekla, prema procenama, dok zvanični podaci pokazuju da oko 3 000 Rusa živi u tom mestu.

Većina hotela u ovom egipatskom letovalištu je visoke kategorizacije, a svakako da je opet u većini njih ponuda na bazi usluge All Inclusive. U Egiptu postoje i hoteli, koji nude uslugu Ultra All Inclusive, ali i polupansionsku, kao i druge vrste usluga, pa bi svakako na to trebalo obratiti pažnju prilikom izbora hotela, u kome ćete letovati.

Svakako je u ovom trenutku najbitnije da znate da će vaše letovanje u Egiptu biti potpuno bezbedno vezano za pandemiju korona virusa, jer su za sada na snazi pojačane mere dezinfekcije, tako da će prilikom prijavljivanja u izabranom hotelu, vaš prtljag najpre biti dezinfikovan, a svakome od gostiju će prilikom prijavljivanja u hotel biti izmerena telesna temperatura. Fizičko distanciranje se maksimalno poštuje i u hotelima i u svim ostalim objektima, a vrši se i redovna dezinfekcija celokupnog hotela, kao i svih pratećih objekata, kako bi bezbednost i zdravlje gostiju bili na visokom nivou.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *