Zaboravite patike i cipele – već je vreme za sandale

Sa lepim vremenom dolazi i do promene načina odevanja. Čizme i kaputi odlaza u ormane, a na scenu stupaju haljine, bermude, šortsevi, majice i sandale. Poekad je potrebno odmah obaviti kupovinu obuće, jer od prošlogodišnjih nije ostalo ništa što je nosivo. To važi za odrasle, ali i za decu, naročito kada su u pitanju sandale za devojčice i dečake. Prošlogodišnji model je sigurno mali, pa mora da se izabere odgovarajući novi.

Prioritet izabrati kvalitetne sandale za devojčice i dečake

Ono što je zajedničko dečjoj obući jesu neke osnovne vodilje prilikom izbora, a najviše se tiču kvaliteta. Kvalitet nekako uvek ide pod ruku sa prirodnim materijalima, pre svega kožom. Zatim, kod sandala za devojčice i dečake naročito je važno da i one, kao i cipele pružaju odgovarajuću stabilnost, koja je preko potrebna zbog pravilnog razvoja čitave muskulature.

Osnovna uloga dečje obuće

Jeste da je preporuka pedijatara da deca idu što više bosa, ali često, naročito u gradskim uslovima, to i nije tako izvodljivo. Često poželimo da, na primer, pustimo dete da trči po nekoj zelenoj površini u parku, ali odmah nas zaustavi pomisao da će se dete možda povrediti, nagaziti na nešto oštro i slično. Nažalost, danas su te zelene površine nemarom ljudi pune skrivenih opasnosti. Zato je tu obuća, da nas zaštiti od povreda, a letnja obuća kao što su sandale za devojčice i dečake, da štite i od visoke  temperature podloge po kojoj se hoda.

Gumene i sunđeraste sandale za devojčice i dečake – pravi izbor za vrele letnje dane na moru

Leto. Plaža i neumoljivo sunce. Mališanima obično ne predstavlja nikakav problem da uživaju u igri. Međutim, na prvi korak iz hladovine, dok trče ka moru, uzvikuju “vruće, vruće, vruće”, misleći na pesak koji dodiruje nežne tabane. S druge strane, šljunkovita plaža nosi još jedan izazov pored vreline, a to je bockanje kamenčića. Takve situacije treba preduprediti i rešiti dobrim i kvalitetnim gumenim sandalama za devojčice i dečake, koje će im pružiti neophodnu zaštitu od toplote i pomoći da savladaju neravnu podlogu. One treba da budu savitljive i mekane, da ih deca, takoreći, i ne osete. Postoje i modeli sandala za devojčice i dečake od sunđeraste pene, koje deci posebno odgovaraju i ne stvaraju žuljeve, što se sa gumenim sandalama ponekad može desiti.

Anatomski ili obični ulošci, zatvoreni ili otvoreni prsti i ostale nedoumice

Dvoumljenja u kupovini ima dosta, te pre svega treba imati jasno definisane zamisli. Kod anatomskih uložka mišljenja su podeljena – jedni smatraju da su neophodni, drugi da su kontraproduktivni. Ma koliko je teško, gledajte da odolite tome da se sandale za dečake i devojčice biraju prema dezenu, a ne prema karakteristikama koje su najvažnije. Sandale za devojčice tu su naročit izazov, a devojčice već od malih nogu probirljive i znaju šta im se sviđa. S druge strane, sandale za devojčice i dečake koje se nose svakodnevno i u njima deca trče, šutiraju loptu, penju se, treba da imaju zatvorene prste. To sprečava povrede i omogućava deci nesmetanu igru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *