Za šta sve možete koristiti streč folije?

Nešto što svaka kuća, tj. svaka kuhinja poseduje jeste streč folija. I tu je već jasno za šta se koristi, jer je njena svakodnevna upotreba uglavnom u vezi sa pakovanjem hrane, obavijanjem posuda i šerpi sa hranom kako bi se očuvala svežina ili za pakovanje hrane koju je potrebno poneti sa sobom, nekome poslati i slično. Međutim, streč folija je i te kako upotrebljiva u svakom segmentu života i rada.

Ovde se radi o rastegljivoj, plastičnoj foliji, visoke jasnoće, pa se i nakon pakovanja lako može videti šta se u okviru spakovanog nalazi. Iako smo navikli na neke standardne dimenzije streč folije potrebne za kuhinje i domaćinstva, ona se proizvodi u raznim dimenzijama, manjim, do jako velikih, u odnosu za to kakva joj je namena. A za šta sve to streč folija može da posluži?

Streč folija za umotavanje proizvoda

Baš kao u domaćinstvu, streč folija se i u brojnim granama poslovanja koristi za umotavanje određenih artikala i za njihovo pakovanje. U zavisnosti od vrste poslovanja, njom se uvijaju kompletne palete sa proizvodima, što je u stvari skoro uvek u pitanju, jer drže na okupu proizvode, bilo to neka kozmetika, hrana ili, pak, neki građevinski materijal. Streč folija sve to snažno drži, bez pomeranja, bez oštećenja, a njom se brzo radi, pa je zato i najpoželjnija kada se radi o pakovanju i umotavanju.

Na isti način se može iskoristiti i van proizvodnih pogona i magacina, u domaćinstvima recimo, za pakovanje i umotavanje posuđa, nekog alata, sitnog materijala, sve što zahteva pakovanje, a da uvek znate gde se nalazi, jer folija dozvoljava da vidite, te da sve uvek čuva zajedno, bez rasipanja.

Streč folija za selidbe i prenošenja

Jedan od glavnih razloga zašto se streč folija koristi u prcesima pakovanja i umotavanja, jeste zato što je potrebno sve preneti s jednog mesta na drugo, a tako da ostane netaknuto, nerasuto i bezbedno. Kako se radi o plastičnoj foliji velike rastegljivosti, to ujedno znači da je i veoma jaka, pa će uspešno držati sve šta obavija. Pored toga, ne postoji ništa na njoj što bi proizvod, bilo šta, mogla da ošteti, pa je to ujedno još jedan razlog zašto se za nju svi odlučuju. Zato je dobro koristiti streč foliju i u toku selidbi i prenošenja nameštaja.

Streč folija u procesu preseljenja je odličan prijatelj, jer vam pomaže da sve sigurno zapakujete, zapečatite i bezbedno prenesete od jednog do drugog mesta. Nameštaj možete obezbediti kartonima, stiroporom, a onda će najbolje sve to na mestu sve vreme držati samo streč folija, te njenom upotrebom ne morate brinuti da može da dođe do bilo kakvih oštećenja. To je isto kao u magacinima kada se artikli ređaju na palete, pa folija dolazi kao završni korak da se sve obezbedi i očuva.

Prednosti streč folije

Već smo napomenuli da su najvažnije prednosti rastegljivost, podnoišenje velikog tereta i jasnoća. Ali, pored toga, tu je i povoljna cena, budući da je streč folija jeftinija, a korisnija od svih drugih prisutnih traka na tržištu koje se koriste za iste ili slične namene.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *