Za šta se sve koriste žuti noćurak i njegovo ulje?

Generalno gledano žuti noćurak je čarobna biljka jer pomaže kod mnogih stanja i oboljenja. Nevrovatno je to što se žuti noćurak koristi i kada su neka blaža stanja u pitanju i kada su teške bolesti prisutne. 

Žuti noćurak – najbolji ženin prijatelj

Žuti noćurak zaista može da bude ženin najbolji prijatelj, posebno u onim danima kada žena nije sva svoja, a govorimo o PMS-u. Dakle, u tim danima žene se obično osećaju emotivno, nadražljivo, često menjaju raspoloženje, ali u istom trenutku se bore sa svim simptomima kada menstruacija dođe. Ovde govorimo o bolovima u stomaku, grčevima, a postoje one žene, koje menstruacija sprečava i da se pokrenu u tim danima. Dobra stvar je što žuti noćurak može da pomogne i da ublaži te simptome. Ovo nije revolucionarni prirodni lek i nešto što je potpuno novo, već se ovo odavno koristi upravo u te svrhe. Takođe, ulje noćurka može da pomogne kada su neki drugim simptomi u pitanju. Naime, ulje od noćurka bi trebalo mazati na bolne i preosetljive grudi. Interesatno je i da vas žuti noćurak „štiti“ od prekomernog unosa hrane, jer smanjuje tu želju za slatkišima. Takođe, valja napomenuti da žuti noćurak mogu koristiti i žene u menopauzi, jer i tada postoje određeni simptomi, koji mogu dodatno da uznemire ženu. 

Pomaže i u lečenju ozbiljnijih bolesti

Žuti noćurak poseduje mnogo esencijalinih masnih kiselina u sebi, što može značajno da utiče na nervni sistem. Naravno, potrebno je da se redovno konzumira. Upravo zbog toga može da umanji neke posledice multipleskleroze. Takođe,upravo zbog toga što utiče na zdravlje imunog sistema jako je dobar i kada postoje posledice Alchajmerove bolesti. 

Žuti noćurak – saradnik u borbi protiv poroka 

Da li ste znali da žuti noćurak može da pomogne alkoholičarima da prebrode svoje krize. Naime, upravo te masne kiseline, kojih posebno ima u korenu žutogo noćurka, pomažu da se lakše prebrodi apstinenacijska kriza. Takođe, dobar je u slučajevima kada dođe do depresije i nekih drugih teških stanja, koji se javljaju u tim trenucima kada je potrebno preskočiti nekoliko stepenica i krenuti u nov život. 

Noćurak kao deo kozmetičke rutine

Ako volite da prirodnim sredstvima čistite vašu kožu, održavate vašu kosu i nokte, onda je žuti noćurak idealno rešenje. Naime, žuti noćurak, pre svega njegovo ulje pomaže kada želite da imate lepe i negovane nokte. Naime, ulje žutog noćurka utiče na jačanje noktiju i na taj način neće dolaziti više do listanja, niti iznenadno i lakog lomljenja noktijiu. Takođe, kada je kosa u pitanju, nekada ni najskuplji preparati ne mogu da pomognu, kao što to mogu neki prirodni lekovi i prirodna kozmetika. To znači da ispucale krajeve lako možete da rešite ukoliko koriste ulje od žutog noćurka. Ono što je jako važno da znate jeste i činjenica da noćurak može da utiče i na sprečavanje opadanja kose. Međutim, ovde nije dovoljan samo žuti noćurak, već je potrebno mešati ulje žutog noćurka sa nekim drugim sastojcima, kako biste podstakli rast nove kose i sprečili preterano opadanje. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *