Za kakve se probleme zove šlep služba?

Ako imate problema sa svojim ili tuđim automobilom uglavnom ćete pokušati sami da rešite problem, ali je nekada zvanje šlep službe jedin opcija. Evo u kojim slučajevima to treba da uradite.

Pokvaren auto

Kada vam se pokvari auto na putu uglavnom ćete prvo pokušati sami da ga popravite. Radi vaše i tuđe bezbednosti najbolje bi bilo da sklonite auto sa puta i da pozovete šlep službu. Kada popravljate sami svoj automobil, a niste automehaničar možete dodatno oštetiti vaš automobil. Nakon što ste pozvali šlep službu pozovite i vašu osiguravajuću kompaniju, možda ona može da ponudi neku vrstu nadoknade.

 

Pomoć na putu

Šlep službe ne služe samo za sklanjanje vaše automobila sa puta, one vam mogu pomoći i sa uobičajenim problemima koji se mogu desiti. Ako vam ponestane goriva na sred puta šlep služba će se pojaviti sa gorivom koje će vam biti dovoljno da stignete do prve, najbliže benzinske pumpe. Šlep službe nude i pomoć pri paljenju vašeg automobila kablovima. Na ovaj način, u slučaju da vam se baterija isprazni i nemate kablove za paljenje ili drugi automobil da vam pomogne, možete pozvati šlep službu u pomoć. Zapamtite, šlep službe nisu samo za vuču vaših automobila, već su tu i da vam pomognu da budete bezbedni i da vam bude udobno i prijatno na putu.

 

Privatan parking

Šlep službe mogu da vam pomognu i kada imate problema sa tuđim automobilom. Ako imate veliki deo za parkiranje ispred kuće ili u vašoj blizi ima neko preduzeće verovatno ste do sada već doživljavali da vam se neko parkirao na vaš, privatan parking. Ako je neko parkirao na vašem parkingu to znači da vi, kada dođete sa posla ili iz nabavke ne možete da parkirate ispred vašeg doma. Pored toga, ti ljudi bi potencijalno mogli iza sebe da ostave smeće ili neke ilegalne supstance na vašem parkingu. Kada se ovako nešto desi vi imate puno pravo da pozovete šlep službu da pomeri taj auto sa vašeg parking mesta. Nemojte to sami raditi jer ćete biti odgovorni za sve štete i oštećenja koja se mogu desiti u tom slučaju.

Ako se ova situacija često dešava najbolje i najjeftinije po vas bi bilo da kupite znak na kome piše da je tu zabranjeno parkiranje.

 

Zaključan auto

Jedna od najstresnijih stvari koja se može dogoditi je da zaključate vozilo i da vam ključ ostane unutra. Sve dok imate pristup svom mobilnom telefonu, vaš prvi instinkt bi trebao biti da pozovete lokalnu šlep službu. Pozivom upućenim šlep službi ne samo da osiguravate otključavanje vašeg vozila, već vam može i osigurati sigurnost u slučaju da ste u blizini nekog lošeg naselja ili ste svedok nekih ilegalnih radnji. Šlep službe su tu da se postaraju da ste vi i vaš automobil sigurni.

 

Ako ste nekada bili u nekoj od ovih situacija, a niste znali da treba da pozovete šlep službu, sada znate. Vodite računa o sebi i svojim saputnicima, kao i drugim vozilima na putu. Bezbednost treba da vam je uvek na prvom mestu, kao i korišćenje svih načina kako ne bi došlo do saobraćajne nesreće.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *