Velike promene na polju stanogradnje u samom centru Južnog Banata

Ako ste ove godine planirali da kupite stan u Beogradu, možda bi mogli još jednom da razmislite. Veliki gradovi možda pružaju velike mogućnosti kako na planu zaposlenja, tako i bogatog kulturnog i društvenog dešavanja.

Ali najveći problem u velikim gradovima pored konstantne buke i gužve, napetosti i stresa postaje prenaseljenost. Da li vam je možda palo na pamet da pogledate nekretnine koje se nalaze u okolini Beograda? Do centra grada stižete za dvadeset minuta, a opet imaćete mirniji i opušteniji život. Možda bi mogli da se odlučite  za kupovinu stana u Pančevu. U poslednje vreme ono što najviše pada u oči mnogim Beograđanima i jedan od razloga zašto se odlučuju za Pančevo kao mesto stanovanja jesu veoma pristupačne cene kvadratnog metra. 

 

Raste prodaja stanova u Pančevu

Prošle godine kvadratni metar u Pančevu ste mogli da kupite za 800 evra i to u novogradnji, dok ste luksuzno opremljene stanove mogli da kupite za 900 evra po kvadratu. Kada je u pitanju prodaja stanova Pancevo, mnogi portali su zabeležili da je ovaj grad prošle godine bio u vrhu liste po broju izdatih građevinskih dozvola. A to vam može biti dovoljan pokazatelj da je najviše stambenih objekata izgrađeno baš u Pančevu. Za ovaj grad najviše su se interesovali Beograđani, koje je iznenadilo, da za pristupačne cene po kvadratnom metru, mogu sebi obezbediti stanove veće kvadrature i komfora. Najveće interesovanje je za stanove koje se nalaze u samom centru grada, kao i za naselja kao što su Strelište, Sodara, Tesla, Kotež 1 i 2 i naselje Maldost. Sam centar grada obiluje restoranima, kafićima i mestima za dobar provod. Takođe u blizini se nalazi predivan Tamiški kej pogodan kako za opuštanje i rekreaciju. Ukoliko vas interesuje život u centru takođe bi moglo da vas zanima da se tu nalazi sedam vrtića koji imaju i jaslene grupe, tri osnovne škole, jedna stručna srednja škola, muzička škola, kao i baletska škola. Ukoliko planirate da se preselite sa porodicom možda bi mogli da razmotrite i život u naseljima poput Sodara ili Koteža, u kojima dominiraju stambeni objekti. Ova naselja su omiljena među bračnim parovima pošto obiluju zelenim površinama i parkovima a nalaze se u blizini samog centra. Cene kvadratnog metra u ovim naseljima u 2019.godini bila su oko 600 evra.

 

Tri razloga zašto je najbolje živeti u manjem mestu

Mnogi Beograđani koji su prešli u Pančevo nikada se ne bi vratili opet da žive u Beogradu. Kao glavne razloge navode: mirniji tempo  života, nema stresiranja oko parking mesta i jeftiniji troškovi života. Poznato je da u manjim mestima sam tempo života  mnogo opušteniji i smireniji u odnosu na tempo u velikom gradu. Nema tolike tenzije i nervoze, svaki posao možete da završite peške, uvek imate mesta za parkiranje, a u blizini se nalaze najlepše lokacije za šetnju i opuštanje. Takođe jeftiniji troškovi života za mnoge su bili odličan povod da promene mesto prebivališta. Od restorana, kafića, igraonica za decu, frizera, kozmetičara njihove usluge duplo su jeftinije u odnosu na cene koje se kreću po Beogradu. Blizina šetališta, oaza mira, veći komfor uz jeftinije cene su dovoljni razlozi da se odlučite za kupovinu stana u Pančevu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *