Tri stvari o kojima morate da razmišljate kada renovirate stan, a kojih se niko ne seti u prvi mah

Renoviranje stana uključuje mnoge radnje. I mnoge od njih nisu baš najzanimljivije i prijatne. Prvo treba sve da isplanirate, a zatim da pređete i u realizaciju planova, što je naravno još mnogo teže, zatim treba ispratiti svaki korak. I naravno da se desi da u tom procesu nešto i zaboravimo, previdimo i da kasnije sledi malo nerviranja. Međtuim, ne mora uvek da bude tako. Trudite se da budete detaljni kada radite, trudite se da budete detaljni kada pravite planove, trudite se da sve predvidite. Uvek ostavite nešto novca preko za slučaj da niste baš sve obuhvatili svojim planom ili ako vam nešto iskrne na kraju. Mi vas podsećamo na stvari na koje možda niste ni pomislili.

Kvake za vrata

Da, i kvake za vrata je potrebno nekada menjati. Na šta morate posebno da obratite pažnju jeste dobar gradjevinski okov. Dakle, na prvom mestu to su kvake za vrata. One često mogu da budu nefunkcionalne, da se kvare, ali mi na njih ne obraćamo pažnju, već se tome prilagodimo. U onom trenutku kada je kvake pokvare, mi se samo njima prilagodima, počnemo jače da ih guramo ili vučemo ili nameštamo ih ukoliko se malo pomere. To nam nekada i pređe u naviku. Međutim, treba voditi računa o građevinskoj stolariji, zato što ćete doći u situciju da više nećete moći to tako lako da popravite.

Tako da o ovom segmentu, odnosno o građevinskoj stolariji morate da razmišljate na vreme. Kvake za vrata neće biti nikakav trošak, zato obavezno razmišljajte o njima. Takođe  i o nekim drugim delovima građevinske stolarije treba da razmišljate, a tu spadaju i ručice za prozore i rukohvati za vrata. Ručke za prozore su još jeftnije od kvaka za vrata, tako da ukoliko vam ovo pravi problem onda treba da zaista to da zamenite ukoliko renovirate stan. To su neke sitnice, koje će vam sigurno život olakšati.

Otklanjanje starih stvari i šuta

Pored građevinske stolarije, postoji još nekoliko stvari o kojima treba da vodite računa prilikom renoviranja, a o kojima  verovatno niste razmišljali. Prilikom renoviranja bacićete mnogo stvari i dozvoljeno je naravno da bacate mnoge stvari u kontejner, međutim protiv zakona je da šut bacate u kontejner. Postoje firme za odnošenje šuta i otpad koje vam mogu pomoći ako nemate vremena za ili ne želite da obavljate prljavi deo posla. Tako da o ovoj stvari i o ovom segmentu prilikom renoviranja mnogi ne razmišljaju. To znači da vam na vrata može zakucati i komunalna policija, a taj trošak i to iskustvo sigurno niste planirali. Takoda treba o ovoj stvari definitivno da razmišljate.

Prostor za utičnicu

Uvek nam fali jedna utičnica, uvek nam fali na nekom mestu posebnom. Zato dobro razmislite gde vam sve trebaju utičnice i gde možete da ih smestite. U kupatilu obavezno, a zatim i u kuhinji obavezno planirajte jednu utičnicu. Utičnice planirajte i u hodniku, pored kreveta pored kojeg spavate. To su sve mesta gde će vam definitivno biti potrebna utičnica, a gde će naravno kasnije biti nemoguće postaviti je. Tako da je renoviranje najbolji mogući tajming za postavljanje utičnica. Da rezimiramo – prilikom renoviranja nikako nemojte zaboraviti na: građevinsku stolariju, na šut, na utičnice. 

Na našem sajtu u kategoriji život možete pronaći dosta korisnih saveta koji vam mogu pomoći da rešite svakidašnje probleme. Podelite ove savete sa drugima jer je čovek naj srećniji kada pomaže drugima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *