TRI NAJBEZBEDNIJA TIGANJA U VAŠOJ KUHINJI

Tiganji su oduvek bili ne zaobilazan kuhinjski invetar svake domaćice i omiljeno posuđe svetski poznatih kuvara, jer se u njima hrana prži, bari, pirjani, griluje ili čak podgreva. Svojim velikim izborom dimenzija i dubina, pružaju velike mogućnosti u pripremi hrane, a svojim kvalitetom garantuju bezbednost hrane koju konzumiramo. Poznato je da se u ne kvalitetnom posuđu hrana lepi, zagoreva, da otpadaju štetni kancerogeni materijali koji se zatim mešaju sa hranom. Zato nije čudno, kada vidite prave profesionalce kako sremaju hranu u livenim, gusanim ili tradicionalno rečeno tučenim tiganjima. Ovi tiganji podsećaju izgledom na prabakino posuđe.

LIVENI TIGANJ JE NAJBEZBEDNIJI

U ovakvom posuđu, hrana se sprema na vrlo malo ulja, toplota se ravnomerno širi, pa je hrana sočna, mekana sa zadržanim hranljivim sastojcima. S obzirom da je od jakog materijala i ne deformiše se na vatri, pogodna je za svaku vrstu vatre. Lako se održava laganim premazivanjem u tankom sloju kokosovim ili lanenim uljem. Ako se ispravno koristi, izuzetno je dugovečna investicija, mada iako se ošteti grebanjem, ne ispušta nikakve štetne materije.

Dubina tiganja je od izuzetnog značaja upravo zbog ravnomernog širenja tolote, a još ako ima i neki poklopac, recimo stakleni, topao vazduh cirkuliše unutra, zadržavajući hranljive vitamine i minerale. Postoje i dvostruke varijante, gde se posuda okreće i hrana se obostrano priprema, a to omogućuje magnetna drška, guma koja dobro dihtuje ivice, pa se ne širi dim, ništa ne prska i ne prlja vaš šporet. Hrana ostaje prepuna nutritivnim vrednostima, pa tako opravdava staru izreku “ zdravlje na usta ulazi “. Veoma je važno kuvati u bezbednom posuđu ukusnu i sočnu hranu za vašu porodicu, bez nepotrebnih utrošaka. Ukoliko vas cena odvraća, imajte na umu da je danas hrana koju unosimo u naš organizam postala sporna i nezdrava i da onaj koji ne ceni svoje zdravlje, kasnije mnogo više plaća.

KERAMIČKI I ELEKTRIČNI TIGANJ

Kućište tiganja izrađeno od aluminijumskih legura presvučeno keramičkim slojem čini ovu posudu elegantnom, jednostavnom za upotrebu, laku za održavanje i još lakše pranje. Idealna je za zdravo pripremanje hrane uz minimalnu upotrebu masnoće. Dno je prilagođeno svim izvorima toplote uključujući i indukcione. Ne lepljiva prevlaka će vam olakšati pripremu hrane, a ručka sa silikonskom prevlakom omogućava držanje bez problema i posle dužeg prženja hrane. Ovakvi proizvodi nose oznaku ECO što znači da su zadovoljeni strogi ekološki kriterijumi, a to su – primena zdravih tehnologija i materijala, kao i ostalih proizvodnih činilaca.

Posebna varijanta je električni tiganj, gde je priprema hrane pravo zadovoljstvo, čak i u letnjim mesecima. Unutrašnja strana je takođe keramika za koju se hrana ne lepi, a tu je i praktični poklopac od kaljenog stakla, regulator temperature sa nekoliko različitih nivoa na kojima podešavate temperaturu zavisno od toga da li ćete da kuvate, pečete ili pržite. Za pripremu raznih jela vam je dovoljno nekoliko kapi ulja i hrana zadržava sva svoja svojstva, pa vi i vaša porodica možete uživati u zdravim obrocima. Neka se sav vaš trud, da unosite zdravu hranu, isplati odlukom da investirate u bezbedno posuđe.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *