TRI KRITERIJUMA ZA ODABIR ZAVESA ZA DNEVNU SOBU

Prostorija u našem domu u kojoj provodimo najveći deo vremena važna je jer je centar svih porodičnih zbivanja. Dnevna soba treba da pruža udobnost, komfor ali i funkcionalnost u isto vreme. Izgled i dekoracija enterijera treba da odišu skladom sa našim potrebnama ali i da predstavljau odraz našeg stila.

Pored nameštaja koji zazuima centralno mesto i najglomazniji je treba pametno uklopiti i ostale elemente poput dekoracije, osvetljenja, tapeta i umetničkih detalja poput slika.

Ipak, jedan komad se izdvojio kao posebno značajan kada je uređenje dnevne sobe u pitanju. Reč je o zavesama, a u nastavku teksta pročitajte koji su kriterijumi odabira pri kupovini i od čega zavisi njihova cena.

  1. RUKOVODITE SE SOPSTVENIM STILOM

Kada znamo da nam je neki komad garderobe ili nameštaja poteban razmišljamo o tome da krenemo u kupovinu. Mislimo o mnogim kriterijumima odabira, ali složićete se da na kraju presudan bude onaj koji se vezuje za naša sopstvena osećanja. Odnosno da nekada platimo i veću cenu zavesa samo jer nam se taj komad baš dopao.

S obzirom da je izbor na tržištu neograničen koristeći se kriterijuma poput cene zavesa, veličine, boje, proizvođača – najveći broj ćete otipisati rukovodeći se vašim željama i potrebama.

Veoma je važno da biramo ono što volimo i što nam se dopada, jer poput ovog komada, oni će biti ono što čini naše svakodnevno okruženje u kojem je bitno da se osećamo dobro i komforno.

  1. UKLOPITE BOJU, DEZEN I VELIČINU U ODNOSU NA OSTATAK AMBIJENTA

Ovaj bitan detalj u svakom domu važan je prostoru u koji se postavlja jer daje utisak privatnosti, ušuškanosti i stvaranju prijatne atmosfere. Da bi se one u potpunosti uklopile u namenjen prostor ali i način života potrebno je pre svega da razmišljate o modelima koji se uklapaju u veličinu dnevne sobe, ali i ostale delove nameštaja i zidove.

Prilikom odabira jako je važno voditi računa o bojama i dezenu u smislu njihove kompatibilnosti sa ostatkom prostorije. Za oni koji vole klasiku i tradicionalisti su biraće standardne neutralne boje i nežnije tonove. Za one koji vole da eksperimentišu i po duhu su avanturističkog tipa oni se neće mnogo dvoumiti ako im se svidi neki jači ton ili izraženiji dezen ako se pri tome uklapa u ostatak prostora. Ako je nameštaj jednobojan onda ovaj izbor može biit pun pogodak i prostoru dati poputno novu dimenziju.

Savet plus je da za manje prostorije birate svetlije tonove jer će one prostor učiniti vizuelno većim i one u tom slučaju ne bi trebalo da dolaze do izražaja. U obrnutom slučaju svaki izbor može biti savršen ako odgovara vašim potrebnama, uklapa se u prostor i cena zavesa je prihvatljiva za vas.

  1. U ODNOSU NA CENU ZAVESA

Ograničena bužetska sredstva pri svakoj kupovini mogu biti jedan od ključnih kriterijuma pri konačnom izboru.

Cena zavesa zavisiće od odabira materijala, od dezena, od boje, od debljine, dužine i brenda koji kupujete. Shodno onome što je vama bitno i u kombinaciji sa potrebama, željama i mogućnostima kupićete ono što se uklapa u sve te okvire.

Posted in Dom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *