Trčanjem do gubitka kilograma

 

Ukoliko želite da smršate i vaše treninge obavljate u mirnoj, ugodnoj kućnoj atmosferi, bez pritiska i budnog oka okoline, trake za trčanje i mršavljenje su idealno rešenje koje se lako može montirati u svaki dom. Kako biste izgubili suvišne kilograme i izgradili vašu kondiciju najefikasije je da pri kupovini trake za trčanje vodite računa da ona poseduje monitor za kontrolu otkucaja srca. 

Kako trenirati i mršaviti

Ukoliko ste osoba koja ima 35 godina i vaš maksimalni puls otkucaja u minuti iznosi 185, da biste dosli do zone u kojoj gubite težinu vaši otkucaji srca se trebaju kretati između 103 i 121 orkucaj u minuti. Ako je puls veći, onda je bitno da smanjite opterećenje, a ako je manji – povećajte ga. Orijentišite se na ritam srca i nikako se ne iscrpljujte. 

Takođe, preporučljivo je kako pre treninga na traci tako i nakon njega izvršiti istezanje mišića leđa, vrata, ruku, ramena po pola minuta, a samim tim održavaćete i zdravlje zglobova. Pošto je cilj gubitak kilograma, poželjno je da se postepeno prilagođavate na veća opterećenja koristeći se mnogim opcijama, pa tako i upotrebom nagiba koji će pomoći da se potroši znatno više kalorija, zatim da naizmenično trčite i brzo hodate. Neka vaš trening traje otprilike sat vremena.

Kada je najbolje vreme za trening

Radi gubitka kilograma vašu fizičku aktivnost obavite sat ili dva pre obroka. Vaše trčanje na traci možete da podelite u dve etape, ujutru i uveče. Jutarnja aktivnost daće vam zdravu energiju čitavog dana, a večernja aktivnost trčanja na traci potisnuće osećaj da ste gladni. Takođe, ukoliko imate problema sa nesanicom, trčanje će rasteretiti vaš nervni sistem i pomoći vam da imate dobar san.

Imajte na umu da trake za trčanje neće efikasno umanjiti štetu koju ste učinili vašem telu hraneći se i živeći nezdravo, upotrebljavajući velike količine namirnica, i zato je od ključnog značaja da promenite vaše navike, način ishrane i metaboličke reakcije. 

Ishrana i kompetentan pristup 

Vaša ishrana neka bude uravnotežena od visokog sadržaja proteina koji imaju manje kalorija (jaja, piletina), zdravih masti i ugnjenih hidrata. Uključite u ishranu žitarice koje ne samo da uklanjaju toksine iz organizma već vas čine dugo vremena sitima, povrće i voće koje doprinosi potrošnji energije, a izbacite ono što šteti figuri ( prženo, izrazito masno, slatko, belo brašno). 

Smanjite unos kalorija postepeno, ukoliko je moguće, i povećajte unos vode. Rešavanje problematične ishrane velikog je značaja za osobe koje žele treniranjem doći do pozitivnih rezultata. Isplanirajte vlastitu dijetu uzimajući u obzir vaše dnevne potrebe za hranljivim materijama. Gubitak masti izvedite umerenim tempom, izgubite kilograme mudro kako vam srce i mišićno tkivo ne bi slabilo. Kao efikasno sredstvo možete koristiti i začinske biljke, na primer peršun. 

Motivacija

Ukoliko ste rešili da započnete zdrav način življenja nemojte postavljati sebi standarde koje ne možete ispuniti kako vam ne bi manjkala motivacija usled razočaranja. Kućni treninzi mogu postati lagodniji uz muziku, zatim, uz inspirativne i motivacione video snimke. 

Savremeno dizajnirane trake za trčanje znatno olakšavaju problem motivacije zahvaljujući ugrađenim ekranima sa raznim aplikacijama uz pomoć kojih vršite simulaciju stvarnih uslova za trčanje što ovu aktivnost zaista može učiniti zabavnom. Na trakama za trčanje, pružite korake napred da i vaš život napreduje. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *